Søskenparet Gustav (14) og Filippa Brovold (17) var sist uke på nytt landslagsoppdrag med judolandslaget, denne gang til Slovenia og konkurransen Koroska Open.

Finale

På rad og rekke satte Gustav kroaten Ante Ivan Begic, tsjekkeren Jan Turchich og slovaken Milos Krajci ut av spill. Dermed ventet østerrikske Samuel Brodtrager i semifinalen.

Nå var staværingen virkelig i flyten, og også østerrikeren måtte melde pass mot norsk motstand. I finalen ventet den ubeseirede italieneren Leonardo Zomero, som hadde tatt seg til finalen på tilsvarende vis som Brovold.

I finalen viste Brovold ingen nåde, og tok sin femte seier av fem mulige. Dermed seier i klassen -55 kilo.

Gustav Brovold med gullet. Foto: Privat

Plasseringskamp

I -48-kilosklassen vant storesøster Filippa sin åpningskamp mot israelske Keren Weiss, men tapte den neste mot serbiske Andjela Mladenovic. Dermed brast drømmen om seier i turneringen.

I plasseringsspillet, der hun som best kunne sikre seg 3. plass totakt, ble italienske Martina Mariani og østerrikske Sabrina Hofmann slått i tur og orden, før moldovske Veronica Hachi satte en stopper for Brovolds seiersrekke.

Filippa endte dermed på 5. plass, men turneringen var ikke slutt av den grunn. 17-åringen var nemlig med på å vinne den påfølgende lagkonkurransen, der pengepremien var på ti tusen kroner for beste jentelag.

Sesongavslutning

Det er ikke bare året som går mot slutten, det gjør også judosesongen. Siste turnering før utøverne tar juleferie er lag-NM, som arrangeres i Namsos lørdag 18. november.