Ødegård har ikke signert papirene, men ble presentert som klubbens nye hovedtrener på et spillermøte før helga. Det skal i første omgang være snakk om en ettårskontrakt.

– Jeg er fornøyd med å få tilbudet. Jeg er topp motivert, og ser meg som fotballfaglig klar for utfordringen, sier Jonas Ødegård til Fosna-Folket.

– Vi er glade for å få det på plass, og vi er overbevist om at det blir en god løsning. Vi gleder oss veldig til neste sesong, og er forberedt på at det blir en krevende sesong, sier Torhild Aarbergsbotten, som er leder i fotballklubben.

På møtet, der spillere og representanter fra styret også var til stede, ble den kommende sesongen diskutert.

– Som nyopprykket lag i en divisjon der det kommer gode lag ned fra 3. divisjon, så er det slik at hovedmålet er å beholde plassen. Spillergruppa er veldig offensiv og har som mål å vinne hver hjemmekamp, og slike mål skal vi ha. Men førsteprioritet er å beholde plassen.

Spillertroppen

Etter en trang start på 2017-sesongen fikk laget en voldsom opptur, blant annet etter å ha fått inn flere forsterkninger gjennom Forsvaret. Det kulminerte med at laget avsluttet sesongen med ni strake seire, og tre glinsende pokaler i premieskapet.

Ødegård er innforstått med at spillertroppen kan endre seg i takt med det som foregår innenfor gjerdet på kampflybasen.

– Vi vet at keeper Øyvind Børresen og Markus Botten forsvinner i juni. I tillegg er det 3-4 spillere som ikke vet om de fortsetter i Forsvaret. At alle forsvinner er likevel lite sannsynlig. Vi har en jevnt over god tropp, så vi forventer at en del av de som var med i fjor, skal ta et steg opp.

Godbiter

De 24 fjerdedivisjonslagene fordeles på to avdelinger. Vinneren av hver avdeling rykker opp, mens de to dårligste i hver avdeling rykker ned. Blant de 24 lagene er også noen godbiter, som Ødegård gjerne ønsker velkommen til Fosen.

– Jeg tror vi skal spille jevnt med mange av lagene vi møter i avdelinga, og jeg håper vi møter noen skikkelig godlag. Det hadde vært stort å fått lag som Sverresborg, Strindheim og Kvik på besøk.

I 2017 trente laget to treninger i uka.

– Vi har trent to ganger i uka tidligere, men fra nå av blir det tre faste treninger i uka. Det kreves litt mer når vi går opp én divisjon. I tillegg kommer vi til å ha litt mer fokus på taktikk og måten å spille på. I 5. divisjon kunne vi stå høyt og spille offensiv fotball i hver kamp. Men nå, mot bedre motstand, må vi være flinkere til å håndtere flere kampplaner.

Trenerbytte

Til tross for at Ørland BK avsluttet 2017-sesongen med en historisk trippeltriumf; med seriemesterskap, kretsmesterskap og seier i Obos cup, ble det i forrige uke klart at hovedtrener Trond Øvergård går av som trener.

Øvergård oppgir samarbeidsproblemer og uenighet med styret som hovedårsaken til avgangen. Styret i klubben ble gjort kjent med avgjørelsen i sommer, og har siden jobbet med å finne den riktige arvtageren.

– Det er ingen hemmelighet, men vi er i ferd med å fullføre signeringen av Jonas Ødegård som ny trener, sa Aarbergsbotten til Fosna-Folket da.

Det siste Øvergård gjorde som Ørland-trener var å vinne sine ni siste kamper, og med det sette Ørland BK-navnet på tre messingplater. Det betyr to ting; at den nye treneren tar over en meget solid spillergruppe, og at forventningene vil bli høye.

– Det er store sko å fylle etter Øvergårds trippeltriumf. Har du ikke alt å tape?

– Det kan du si, men vi rykker opp til et nivå vi ikke har vært på, på lenge. Derfor ser jeg på det som at vi ikke har noe å tape, men - det er klart - om vi rykker ned vil det være en skuffelse.

Forsterkninger

Med tanke på at laget rykker ett hakk opp, og mister minst to, men sannsynligvis flere spillere, har Ødegård også måttet ta stilling til om det er best å holde på og videreutvikle dagens spillergruppe, eller forsterke utenifra.

– Det ble tatt opp med spillerne på møtet; om vi skulle åpne opp for nytt blod.

Tilbakemeldingen Ødegård fikk, var klar.

– Alle var enige om at nytt blod alltid er bra. De som har ambisjoner om å spille på høyere nivå, er velkommen på trening hos oss. Og det ønsker jeg å la de gjøre, men vi kommer ikke til å sende brev på spillere. De må komme til Ørland BK av eget ønske.

Ødegård forteller at klubben ikke har noe vedtak om at så og så mange spillere skal være ørlendinger.

– Holdningen er at når du bor på Ørlandet så er Ørland BK et integreringsverktøy for en del av de som flytter hit, spesielt via Forsvaret. Det er en samfunnsoppgave ballklubben har. Om man er født og oppvokst her, eller har flyttet hit, det har ikke noe å si for hvor mye du spiller eller ikke.

Assistent

Ødegård har fungert som assistenttrener under Øvergård, og har mange år bak seg som spiller i både Ørland BK, og andre Fosen-klubber.

– Trond har vært en veldig god leder og samlingsperson, sier Ødegård.

I 2017-sesongen disponerte seniorlaget over førti spillere fordelt på ett lag i 5. divisjon og to lag i 6. divisjon. En så stor spillertropp kan både være en utfordring og et problem.

–  Det er noe jeg har tenkt mye på. Det å ta vare på hele gruppa samtidig som vi skal satse i en tøff divisjon, ser jeg på som kanskje min største utfordring. Det har kanskje vært en av Trond sine beste egenskaper med gruppa.

Trenerjakt

Da Fosna-Folket snakket med den avtroppende treneren før helga, visste ikke Øvergård med sikkerhet hvem som kom til å ta over treneransvaret

– Jeg tipper det blir Jonas Ødegård. Han har ikke sagt det selv, men jeg tror dette er noe han har sett frem til. Hvis det blir han, så tror jeg han er topp motivert til jobben. Fotballfaglig er han veldig flink, sier Øvergård.

Bak seg i 5. divisjon etterlater Ørland lag som Åfjord, Vanvik og Bjørgan. Dermed er Ørland BK det eneste herrelaget i 4. divisjon og høyere.

– Det er litt stas å være det eneste 4. divisjonslaget på Fosen. Og jeg har trua på at dette laget kan bite veldig godt fra seg, sier Øvergård.