Hattrick, ekstraomganger, straffespark, strømbrudd, gule og røde kort. Det ble høydramatisk da Ørland BK spilte semifinale i kretsmesterskapet mot Neset.

– Det var slettes ikke enkelt. Vi spilte en middels minus kamp. Vi fikk ikke spillet til å sitte ordentlig, det var enkeltprestasjoner som førte til scoringer, og mye kjemping. Neset var et fysisk lag, sier Ørland-trener Trond Øvergård.

Ørland åpnet kampen best, og tok tidlig ledelsen 1-0 etter at Marius Heimdal bredsidet et innlegg i mål. Neset utlignet, slik at det stod 1-1 til pause.

Comeback på comeback

I andre omgang var det Neset som kom raskest ut av blokkene. Midtveis i omgangen snudde laget fra Frosta kampen, og tok ledelsen.

– Så fikk vi straffe rett etterpå, som Schjølberg scoret på. Kampen bølget frem og tilbake, og begge lag gikk i angrep så det ljoma etter. De var nok mer slitne enn oss, og det gjorde at vi hadde fryktelig lyst til å avgjøre før eventuelle ekstraomganger, ikke minst med tanke på at vi hadde onsdagens kamp mot Melhus i beina.

– Da vi gikk til ekstraomganger var vi egentlig happy. Det kunne gått begge veier. Mats Alstad har noen kjemperedninger som gjør at vi ikke taper kampen, sier Øvergård.

Dermed var det duket for ekstraomganger på to ganger femten minutter. I Champions League-belysningen på Vinnatrøa kunstgress var verden blitt mørk, og dag var i ferd med å gå over til natt.

Ekstraomganger

– Vi fikk tid til en liten pauseprat, der vi snakket om å gå knallhardt ut og avgjøre kampen med én gang.

Men det er ikke alltid fotballens teori henger sammen med praksis.

– Vi rakk nesten ikke å starte omgangen engang før de scoret 3-2-målet. Da var jeg litt spent på hvordan vi kom til å håndtere det å ligge under nok en gang.

Ørland-bussen ankom ikke Brekstad før nærmere 03.00 natt til lørdag. Foto: Ørland BK

Ørland-treneren fikk raskt svar. Toppscorer Tommy Schjølberg gjorde som han har gjort 39 ganger tidligere denne sesongen; scoret mål. Denne gang med hodet, etter en corner.

– Det vitner om høy lagmoral at vi nok en gang greier å komme tilbake, sier Øvergård.

Ti minutter etterpå fikk Ørland nytt straffespark, det fjerde på to kamper. På nytt var Schjølberg eksekutør, og tikket av scoring nummer 41.

Strømbrudd

Ørland trodde de så lys i enden av tunnelen. Så ble det mørkt.

– Vi var steikheldige etterpå. De satset alt fremover. Og da gikk lyset! Det ble stupe mørkt i en seks-sju minutter. Det var gull verdt for vår del, for da fikk vi roa ned og lagt om formasjonen til 5-3-2.

En tredje midtstopper ble satt inn foran de to andre. Beskjeden fra benken var streng og ikke til å misforstå:

– Alt skulle bankes vekk og poles unna de siste minuttene.

– Det fungerte veldig bra. Spillerne ofret liv og lemmer for å holde ut. Neset hadde to store sjanser. Alstad reddet et kanonskudd, og de misbrukte en stor sjanse etter ei mølje foran mål, et par minutter før slutt.

Sammenlignes med Manchester United

En skulle tro anledningen var perfekt til å feire den sjuende seieren på rad. Slik ble det ifølge Øvergård ikke.

– Det var en merkelig busstur hjem. Vi stoppet på Levanger og kjøpte noe mat, og var ikke hjemme før i 3-tida på natta. Det var dørgende stille på bussen, ikke som i gamle dager. Det var ingen som skulle på fest. De sov og skulle ta seg igjen.

Etter semifinaleseieren i kretsmesterskapet - mot Neset - har Ørland BK muligheten til å sikre seg en historisk trippeltriumf. Skal de greie det, må den løpende seiersrekka forlenges fra sju til ni.

I fotballens verden brukes begrepet «the Treble» - eller trippelen, om du vil - om et fotballag som vinner tre titler i én og samme sesong. I moderne internasjonal fotball er den trippelen som henger høyest det å vinne hjemlig liga og cup, samt mesterligaen (Champions League), slik Manchester United gjorde i 1999, da en ikke ukjent nordmann avgjorde på overtid.

– Nei, altså, det er jo en klein sammenligning, men den største forskjellen er vel at det ikke var noen stor overraskelse at United greide den gangen. Folk forventet at de skulle ligge i toppen. Men for oss selv så er dette en kjempeoverraskelse.

Øvergårds beskjedenhet til tross; de røde djevlenes prestasjon blir lite sammenlignet med det Ørland BK nå har muligheten til å gjøre denne sesongen. Ligamesterskapet og opprykket er allerede sikret. Nå gjenstår finale i kretsmesterskapet (mot NTNUI 2) og finale i Obos cup (mot Neset).

Den trippelen har selv ikke Ole Gunnar Solskjær vunnet.