– Vi går for seier. Resten av året er jo en bonus. Nå skal vi kose oss mot Melhus, som mest sannsynlig rykker opp til 3. divisjon på lørdag, sier Ørland-trener Trond Øvergård.

Melhus gjorde storeslem i 2016, da de først vant 5. divisjon (og rykket opp til 4. divisjon), for så å vinne både kretsmesterskap og Obos Cup. Helt sentral i jakten på verdenshistoriens første trippeltriumf av akkurat dét slaget, var en gammel Rosenborg-legende.

– Jeg la merke til at Roar Strand (47) scora seiersmålet for Melhus i sist kamp. Jeg håper de stiller et godt lag og at vi får testet oss.

Slapp uke

Ørland BK avsluttet sesongen med opprykksfest for halvannen uke siden. Øvergård innrømmer at treningsuka etterpå var tom og halvslapp.

– Den første treninga etter opprykket var årets dårligste. Vi virket litt tomme, som om vi ikke hadde skjønt hva som hadde truffet oss. Hodet var nok et litt annet sted. Håper halvannen uke har gjort at vi er kobla på igjen.

For ikke nok med at Melhus venter i cup-semfinale på onsdag. Allerede to dager senere - på fredag - står Neset på motsatt banehalvdel når semifinalen i kretsmesterskapet skal spilles.

– Kampene kommer tett nå. Vi skal ha en lett og fin treningsøkt tirsdag og kamp onsdag og fredag. Så får vi se om vi greier å forlenge sesongen med noen uker.

– Hvilken semifinale er viktigst?

– Den første kampen er alltid viktigst, men begge de kampene er på en måte like uviktig. For disse kampene her er bare artighet og skøy, vi skal kose oss. Ingen forventninger at vi vinner noen av dem. Alle gode resultater er en bonus, og vi har bevist før at vi kan spille godt mot gode lag. Det skal vi prøve å gjøre på nytt nå.

Strategi

Melhus er én seier i fra å rykke opp til 3. divisjon. Kvaliteten på motstanderen får Ørland-treneren til å klø seg litt ekstra i hodet, men håper samtidig at Melhus har tankene andre steder.

– Jeg håper jo kanskje at Melhus har litt tanker på lørdagens avgjørende kamp, og kanskje undervurderer oss litt. Da kan det hende at vi sjokker dem ved å spille spillet vårt. Jeg har tenkt mye på strategien. Vi må se litt på det, men i utgangspunktet skal vi forsøke å være Ørlandet, kanskje blir det naivt, kanskje blir det veldig bra.

Ørland BK og Melhus møttes også i 2016-sesongen. Da vant Melhus begge kampene, uten at Ørland scoret et eneste mål.

– I fjor forsøkte vi å være Ørlandet på bortebane, og tapte 4-0. Hjemme tok vi voldsomt hensyn til dem, og tapte 1-0. Får jeg velge, vil jeg heller tape 4-0 og skape sjanser enn å tape 1-0 og ikke skape sjanser i det hele tatt.

– Har du en strategi?

– Jeg skal prate litt med spillerne, og høre hva de ønsker. Finner vi ut etter fem minutter at det er feil strategi, så legger vi om. Vi har alltid en plan B. Så vi får se an.

Tankemester

Treneren ser for seg flere forskjellige scenarier før semifinalen. Tidligere Rosenborg- og landslagsspiller, og Skal vi danse-deltager, Roar Strand er sentral i flere av dem.

– For det første håper vi jo at Roar Strand spiller. Det er noen som har hvisket meg i øret at han har spilt en del midtstopper. Tommy Schjølberg (spiss) mot Roar Strand, det hadde vært en artig duell. Men Markus Botten (indreløper) mot Roar Strand hadde vært morsomt det også. Jeg vil jo tro at han har blitt litt tregere og litt gamlere. Da skal Botten få være litt maur på han.

Øvergård, som sesongen gjennom har vist seg som Fosens svar på José Mourinho, forsøker i kjent stil å ta presset vekk fra egne spillere, og over til motstanderen.

– Det er slike kamper vi virkelig gleder oss til. Ingen forventer at vi skal vinne, så vi skal kose oss og ha det artig. Det er stas. Så får vi håpe at folket som var til stede sist kamp, kommer tilbake og kikker på.