Etter en imponerende høstsesong endte Rissa IL til slutt på 6. plass i 4. divisjon avdeling 2.

– Høsten må vi jo være veldig fornøyd med. Det var slik vi sa på våren, at vi trengte tid etter å ha byttet ni spillere fra i fjor. Jeg synes spillerne har overprestert i høst. Forskjellen er at vi har vunnet jevne kamper, sier Rissa-trener Erling Dyrendalsli.

Hjemmeform

Det var spesielt på hjemmebane at Rissa høstet mange poeng. På rad og rekke ble Nidaros, Orkanger 2, Selby/Tydal og NTNUI 2 slått.

– Jeg vet ikke helt om det er noen sammenheng, for vi var ganske nærme i kampen mot Hitra.

Dyrendalsli snakker om sesongens siste kamp, da Rissa møtte topplaget Hitra på bortebane. Det var ikke bare på banen laget møtte utfordringer.

– Det hagla, og det var et herrens uvær. Vi kom akkurat til kampstart, etter å ha blitt forsinket av veiarbeid. Vi hadde ikke noen supergod oppladning før kampen, og vi lå under 3-0 etter en halvtime. Men vi kom tilbake og kunne fått med oss poeng, sier treneren om 3-2-tapet.

Rissa IL vant det første slaget, men det var Ørland som vant krigen - og ble best på Fosen. Foto: Erik Eikebrokk

Positiv trend

Den gode høstformen gjorde at Rissa i en periode å foran Ørland på tabellen.

– Vi har hatt en god progresjon, og det har gått riktig vei. Det hadde vært mer bekymringsfullt hvis utviklingen hadde vært omvendt.

Dyrendalsli er innstilt på å ta med seg den positive trenden inn i 2018-sesongen, men først skal sesongen evalueres.

– Vi har ikke begynt å snakke om 2018 enda, så langt har vi ikke kommet. Vi bør egentlig være litt flere spillere enn i år, for det har vært litt tynt. Det kommer noen spillere nedenfra som har potensiale til å bli med. Et seniorlag bør vi ha på Rissa, det syns jeg.

«Best på Fosen»

Det var til slutt Ørland BK som ble best på Fosen; ett fattig poeng foran Rissa IL.

– Det ble 5. plass til slutt. Hadde vi ikke blitt trukket sju poeng så hadde vi endt på tredjeplass. Så sportslig sett har vi levert etter planen, sier Ørland BK-trener Erik Balsnes Olafsen.

Det var før bortekampen mot Rissa IL - det såkalte «Slaget om Fosen» - at Ørland fikk beskjed om at de hadde benyttet to spillere som ikke var spilleberettiget. Konsekvensen var at Ørland ble trukket sju poeng, og fikk 15 000 kroner i bot.

– Det utenomsportslige tok jo litt fokus. Vi ble enige om å starte på nytt, men mistet litt piffen etterpå. Vi får ikke gjort noe med det, men forhåpenligvis har vi lært av det.

Etter Rissas høstform og Ørlands formdupp, har de to Fosen-lagene vekslet på å være best på Fosen. Før siste serierunde var det klart at Ørland - med seier - ville gå forbi Rissa på tabellen om Rissa ikke vant sin kamp mot Hitra.

– Det var motivasjonen før kampen, å bli best på Fosen. Jentene storspilte i første omgang, og vi ledet 4-0 ved pause. Så slapp vi oss litt ned, og gjorde en del bytter.

Nok en bot

Olafsen er godt fornøyd med sesongen, med opp til 24 spillere på trening. Like fullt greide ikke Ørland BK å stille lag i bortekampen mot Hitra.

– Vi fikk noen skader i kampen mot Strindheim, pluss at det var noen kurs og militærsesjon. Vi talte opp ti spillere og da fant vi ut at det ikke var noen vits i å dra til Hitra, sier Olafsen.

Dermed blir det ny bot til Ørland BK. Å ikke møte til kamp innebærer en bot på 8 000 kroner, ifølge Fotballkretsens hjemmesider. I tillegg kan Hitra kreve å få refundert utgiftene de hadde i forbindelse med sin bortekamp mot Ørland.

Dermed har laget pådratt seg bøter for minst 23 000 kroner i 2017 - et beløp som kan stige om Hitra benytter seg av muligheten til å søke refusjon av sine utgifter til bortekampen mot Ørland.

– Vi var klar over situasjonen, og stod på hele uka for å få til å løse det, men så fikk vi skadene og forfallene. Det er veldig beklagelig, men det er sånn som skjer.

Olafsen sier at han er innstilt på å fortsette som trener.

– Sesongen skal evalueres først. Vi mister 5-6 spillere etter sommeren, så vi må telle opp. Og så må jeg selvsagt høre om jeg er ønsket.