Søndagens opprykksthriller står mellom Bjørgan, Ørland og Nidelv. Men også motstanderne, henholdsvis Åfjord, Flatås og Tiller, har en rolle å spille, og det kan fort være som mer enn stillestående statist.

– Vi er topp motiverte. Vi skal avslutte sesongen med stil. Bjørgan på hjemmebane er en kamp som henger høyt. Det er lokalderby det, sier Åfjord-trener Magne Staven Larsen.

– Så det er ikke aktuelt å hjelpe Bjørgan med opprykket?

– Nei, det er ikke aktuelt å tape med vilje,

Toppstriden

Etter at Ørland gjorde jobben, og slo Flatås 3-0 på torsdag ettermiddag, er det klart at opprykket kommer til å stå mellom tre lag, men det er to Fosen-lag som er i førersetet. Scenariene er følgende.

  • Bjørgan rykker uansett opp med seier over Åfjord.

  • Ørland rykker opp hvis de vinner og Bjørgan avgir poeng. Ørland kan også rykke opp hvis de spiller uavgjort og Bjørgan taper med fire mål eller flere.

  • Nidelv rykker opp hvis Bjørgan taper og Ørland avgir poeng.

– Jeg har null tro på at Ørland har rykket opp til 4. divisjon når kampene blåses av på søndag ettermiddag. Bjørgan har en egen evne til å slå de gode lagene. Så jeg tror fortsatt de tar det, sier Ørland-trener Trond Øvergård til Fosna-Folket.

HUSKER DU DENNE? – Reiser hjem fra Gran Canaria hvis det blir opprykksfest

Revansjesugne

Kampene spilles samtidig søndag ettermiddag. Åfjord tar imot Bjørgan på Åset klokken 14.00, samtidig som Ørland tar imot Flatås på Gryta kunstgressbane. Nidelv møter tabelljumbo Tiller - en tilsynelatende sikker seier.

Åfjord har på papiret lite å spille for når de skal måle krefter mot Bjørgan. Likevel henger nok en seier mot naboene høyt, spesielt siden det har blitt tap i de siste lokaloppgjørene.

– Vi har litt å revansjere, ja. Vi har snakket om denne kampen lenge nå. Dette gleder vi oss til, sier Åfjord-treneren.

– Tror du det blir mye folk på Åset til kampen?

– Vi får tro det, men så er det jo midt i elgjakta da, påpeker spillende trener Magne Staven Larsen.

Blir det mer Bjørgan-jubel på søndag? Foto: Alexander Killingberg

Inviterer ørlendinger til kamp

Også Ørland-trener Trond Øvergård håper på høye publikumstall til opprykksfinalen. Han tror folk vil bli positivt overrasket om de setter av et par timer til toppkamp i 5. divisjon på søndag.

– Jeg håper jo at ørlendingene setter pris på den slags spenning, og kommer og kikker på. Jeg tror mange ørlendinger ville blitt positivt overrasket over årets Ørland-lag. Alle de som snakker om at alt var bedre før, de tror jeg får seg en overraskelse hvis de kommer og ser på laget nå.

– Før sparka vi ballen i været og kriget og kjempet, men det er mye finere fotball som spilles nedover i divisjonene i dag. Og nå ligger alt til rette. Vi stiller med kiosk og speaker, som oppdaterer kontinuerlig fra det som skjer i Åfjord, og et lag fullt av energi.

Som Rissa-spiller lærte Ørland-treneren noe om det å spille viktige og avgjørende fotballkamper.

– Nå gjelder det å senke skuldrene og nyte øyeblikket. Dette blir fryktelig artig!

Fosna-Folket følger opprykksthrilleren LIVE fra klokken 13.00. Følg med!

Hvem rykker opp? Bjørgan Ørland BK Nidelv Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvem rykker opp? Bjørgan 41% Ørland BK 57% Nidelv 2% Du har allerede stemt 107 stemmer