- Det var en dødball. Så fikk vi en avslutning. Så ser jeg at ballen er foran målet. Jeg kaster meg frem.

- Du var sikker på å score da?

- Det var jeg sikker på ja. Jeg var mer usikker på om jeg var i offside eller ikke, forteller matchvinner Sundet.

Han er ellers svært nøktern og sier at det var «helt greit» å score vinnermålet. Så legger han til at det alltid er artig å vinne på overtid.

- Perfekt tidspunkt

Om Sundet tar seiersmålet med stor ro, var det ingen tvil om at resten av Bjørgan-spillerne satte svært stor pris på fosningens vinnermål. Det brøt ut ville jubelscener etter scoringen helt på tampen av kampen. Før den avgjørende dødballen ble slått inn i feltet, sa en Bjørgan-spiller følgende:

- Dette er et perfekt tidspunkt å score vinnermålet.

«Som forventa»

Så artig er det å score vinnermålet på tampen. Foto: Alexander Killingberg

Etter scoringen, red Bjørgan av stormen de siste få minuttene. Dermed ble det seier 3-2. Bjørgan leder med det 5. divisjonsavdelingen og har stø kurs mot opprykk. Det ser nå ut som det kun er Ørland som kan spolere opprykksfesten på Nord-Fosen. Fosna-Folket var i kontakt med Ørland-trener Trond Øvergård underveis i lokaloppgjøret i Vanvikan. Da lokalavisa på melding informerte om Bjørgans vinnermål, var reaksjonen:

«Faen» og «men som forventa».

For dersom kampen mellom Vanvik og Bjørgan hadde endt 2-2, kunne Ørland ha avgjort opprykkskampen på egen hånd med seier i de to siste kampene.

Håper på spenning

Mye skal til om ikke et Fosen-lag rykker opp nå. Bjørgan har for øyeblikket 31 poeng. Nidelv kan oppnå samme poengsum med seier i siste kamp. Men dersom Bjørgan slår Åfjord på Åset i siste kamp, rykker Bjørgan opp. Ørland har også gode muligheter til opprykk, men det krever trolig seier i de to siste kampene i tillegg til at Bjørgan avgir poeng mot Åfjord. Bjørgan ender på 34 poeng med seier i siste kamp. Ørland kan få 33 poeng om de vinner de to siste kampene.

- Som forventet er alt fortsatt opp til Bjørgan. De kommer til å ta hjem dette mot Åfjord neste helg. Vi får konsentrere oss om oss selv, og så får vi trykke til mot Melhus i semifinalen i OBOS-cupen. Den hadde det vært vanvittig gøy og vunnet. Men jeg håper vi slår Flatås i serien på torsdag slik at spenningen holdes helt inn. I så fall håper jeg på publikumsrekord både i Åfjord og på Brekstad når alt skal avgjøres på søndag, sier Ørland-trener Øvergård.

Bjørgan feirer vinnermålet. Foto: Alexander Killingberg

Dro av «feil» mann

- Bonuskamp, sa Bjørgan-trener David Monkan før søndagens batalje på Skavelmyra.

Bjørgan-veteranen forsøkte å dempe forventningene. Han påpekte at Bjørgan ikke hadde sett for seg å være med i opprykkskampen. Laget fra Bessaker gikk ut med full tenning i det sure høstværet. Likevel var det Vanvik som skapte de store sjansene de første minuttene. Midtveis i omgangen tok så Bjørgan ledelsen ved Chris Høvik. Der ifra så det ut som Bessaker-laget kontrollerte oppgjøret. Ikke lenge etter la Eirik Baardsgaard på til 0-2. Det så vanskelig ut for Vanvik, men litt ut av ingenting headet Robert Solstad vakkert og kontrollert inn 1-2 på tampen av omgangen.

- Jeg prøver å dra av feil mann, Martin Fjeldvær. Så er han god nok til å snappe den fra meg. Jeg skal aldri gjøre sånt. Jeg gjør jo ikke slik 99 av 100 ganger. Martin slår da et perfekt innlegg på en klassespiss. Begge målene deres er jo klassemål, sier Bjørgans David Monkan.

David Monkan og Eirik Baardsgaard er klare for kamp. Her rusler de av banen etter oppvarmingen. Foto: Alexander Killingberg

- Bingo

I 2. omgang var Vanvik best i det meste. Laget skapte sjanse på sjanse, og Bjørgan slapp ved flere anledningen billig fra det. Bortelaget fra Bessaker slet med å etablere eget spill, og skapte nærmest ikke sjanser fremover på banen. Det var derfor helt fortjent da Robert Solstad hamret inn 2-2. Mot slutten av kampen klarte Bjørgan likevel å kjempe seg litt tilbake. Det var på dødballene at Bessaker-laget var farligst, men med litt bedre presisjon kunne bortelaget også ha fått til mer på noen kontringer. Vanvik var imidlertid minst like farlige og var svært nær 3-2 ved flere anledninger. Så fikk Bjørgan frispark fra langt hold helt på tampen av ordinær tid. Ballen ble som sedvanlig lempet inn, og så var Lars Jørgen Sundet på rett sted til riktig tid og 2-3.

- Det var en tøff 2. omgang. Den kunne like gjerne bikket andre veien. Vanvik har litt marginer mot seg i år. Vi er heldige på slutten i dag. Vi brukte halve 2. omgang på å gjøre noe rokkeringer, så kommer vi det siste kvarteret. Selv om de kunne ha gått opp til 3-2 tidligere, er det ikke ufortjent at vi scorer i den perioden. All ære til at vi kriger helt inn.

- Hvordan vurderer du sjansen for å bli nummer 1 i avdelingen og rykke opp?

- Vi leder vel nå. Nei, jeg er optimistisk uansett jeg når vi skal spille én fotballkamp og må vinne den. Men det er jo mot Åfjord, så det er bingo, påpeker Monkan.

David Monkan (t.h.) prater til spillerne i garderoben før start. Foto: Alexander Killingberg

Les mer: