Denne helgen arrangerer Norges gymnastikk og turnforbund en samling for junior herrer. Til samlingen, som arrangeres i Haslehallen i Oslo, reiser også to fosninger.

- Det er Martin Solli (15) og Marìus Petur Lund (17) som skal delta, sier Andreas Meyer, sportslig leder i Ørland turnforening, til Fosna-Folket.

Samlingen er den første opptakssamlingen i en rekke av flere. For å få delta på denne opptakssamlingen må man tilfredstille et visst nivå.

- Det er 53 juniorer i landet som skal delta på denne samlingen og som tilfredsstiller dette nivået.

Blant disse er to gymnaster fra Fosen.

Medaljeambisjoner

- Etter samlingen i helgen blir det trukket ut 34 til 40 gutter som får delta i neste samling. Dette kalles for brutto-bruttotroppen ,sier Meyer.

Deretter vil det siles ytterligere, inntil det står igjen tolv utøvere som skal utgjøre det norske herrelandslaget i junior-EM, høsten 2018.

- Norge har store ambisjoner om å ta hjem flere medaljer, ifølge Mayer.

Team-gym

Troppsgymnastikk - eller team-gym som det heter internasjonalt - er en egen gren under Norges gymnastikk og turnforbund (NGTF) Her trener og konkurreres det i tre apparater; trampett, tumbling og frittstående. I en tropp (lag) skal det være mellom seks til tolv gymnaster som sammen utfører elementer i de forskjellige apparatene. De får en samlet poengsum som utgjør troppens karakter i konkurranse.

- Guttene trener nå sju timer i uken i turnhallen samtidig som de har ansvar for egentrening der de jobber med styrke, kondisjon og bevegelighet.

Før opptaket har guttene hatt egne treninger tilrettelagt for dem i den nye turnhallen i Rissa.

- På Ørland har vi ikke de fasilitetene som trengs for å komme oss til neste nivå på en sikker måte. Guttene er unge og treningsvillige og har en stor framtid framfor seg som både gymnaster og trenere, sier Meyer.

I tilegg til å trene selv, hjelper guttene til som trenere to ganger i uka for guttene mellom 8 og 10 år.

- De er flotte rollemodeller for disse guttene.