Man må tilbake til midten av 1990-tallet for å finne siste gang Bjørgan vant like mye. Da ble Astor slått 26-2. Lørdagens 19-0-kamp er dermed Bjørgans nest største seier gjennom tidende.

Trodde på seier

Tiller lå på sisteplass i 5. divisjonsavdelingen før lørdagens kamp. Likevel var det lite som skulle tilsi så voldsomme siffer.

- Trodde du det ble storseier før kampen eller ble du overrasket da målene rant inn?

- Jeg hadde troen på seier, men jeg tror aldri på mer enn fem-seks mål, sier Bjørgan-trener David Monkan.

Tre på tre minutter

Det tok 16 minutter før Bjørgan åpnet målkontoen lørdag. Eirik Aune satte inn 1-0. Så var det David Monkans tur og 2-0. Aune scoret sitt andre til 3-0, før Ola Lieng fikset 4-0. Målene rant inn på rekke og rad. Det sier sitt når Bjørgan scoret i det 23., 25., 26., 27. og 29. spilleminutt. Tor Espen Gjermstad satte inn både 5-0 og 6-0. Så var Lieng frempå igjen med sitt andre for dagen og 7-0. Chris Høvik, som topper Fosna-Folkets stjernebørs så langt, ville også være med. Han ordnet 8-0, mens Lars Helmer Volden også rakk å bli tomålsscorer før pause da han satte inn 9-0 og 10-0.

Ville skape et minne

- Vi sto så høyt vi kunne. Vi skulle ikke gi dem et eneste håp. De var brukbare på midten og fremover, men svake i forsvar. Høyt press fungerte, oppsummerer Bjørgan-trener Monkan.

Med 10-0 til pause kunne hjemmelaget valgt å ta det med ro i 2. omgang. Det kom ikke på tale.

- Vi var enige om å kjøre på i andre omgang. Vi greide ni til. Før kampen var jeg tydelig på at dette var siste hjemmekamp. Vi skulle nyte det og gi alt for å sørge for at dette ble husket til neste år. Gjerne enda lenger også. Det ble som jeg ønsket, påpeker Monkan.

To firemålsscorere

2. omgang fortsatte i samme stil. Lars Jørgen Sundet satte inn 11-0. Deretter tegnet også Mohammad Sido Mustafa seg på scoringslista med sitt første A-lagsmål for Bjørgan. Mustafa kom til Norge fra Syria, og har ifølge trener Monkan imponert så langt i sin nye klubb. Bjørgan-toppscorer Tor Espen Gjermstad var heller ikke ferdig for dagen. Han scoret totalt fire mål i kampen etter å ha satt inn 13-0 og 14-0. Chris Høvik var heller ikke mett. Bjørgans bestemann i år satte inn 15-0 og 16-0. Lars Helmer Volden fikset 17-0, før stopperveteranen Knut-Johan Monkan scoret 18-0-målet. Chris Høvik avsluttet ballet med sin fjerde scoring for dagen og 19-0.

Kan rykke opp

Med seieren ligger Bjørgan på 3. plass på tabellen. Det er kun to poeng opp til serieleder Trond, og Bjørgan har en kamp mindre spilt. Dersom Bessaker-laget vinner sine to siste kamper, blir det opprykk til 4. divisjon.

- Er målet opprykk nå?

- Nei. Vi teller fortsatt en kamp av gangen. Vi vet at vi har to enormt vanskelige kamper igjen, sier trener Monkan.

- Men det blir spennende. Det er artig å være med i toppen for en gammel mann, avslutter Monkan.

To tøffe lokaloppgjør

Ørland ga Bjørgan en hjelpende hånd da de valset over serieleder Trond 5-0 på hjemmebane lørdag. Fosna-Folket kommer tilbake med mer fra den kampen. Heller ikke Åfjord er helt hektet av i toppen. Fredag kveld vant de 2-1 hjemme mot Vanvik. For Bjørgans del venter to tøffe lokaloppgjør på tampen av sesongen. Først Vanvik på Skavelmyra, så Åfjord på Åset.