Mens resten av det unge laget går på offensiven i jakt på scoringer, er det veterankeeper Inger Anita Bergseth Skavdals (36) oppgave å holde målet reint.

– Jeg er vel den eneste som er dum nok til ikke å være redd for ballen, og sier «ja» når jeg blir spurt, sier hun til Fosna-Folket.

Hun er egentlig utespiller, men i 2016 ble keeperjobben hennes på permanent basis.

– På høstsesongen i 2016 fikk keeperen kyssesyke. Da fikk jeg muligheten, så da har jeg endt opp i målet fast. Med et så godt lag foran meg så får jeg ikke så mye å gjøre. Så det går fint.

Inger Anita Bergseth Skavdal fikk tillit som keeper da den opprinnelige keepere fikk kyssesyke. Foto: Erik Eikebrokk

Junior som senior

Bergseth Skavdal begynte å spille seniorfotball for over tjue år siden, som 14-åring, og har derfor aldri spilt juniorfotball.

Inntil nå.

– Juniorlaget vårt har lov til å ha med en overårig spiller, så jeg har vært med der også. Det var den første juniorkampen jeg har spilt noen gang!

I hjemmekampen mot bylaget Nidaros fikk Ørland BK en elendig start, med tidlig scoring imot.

– De første ti minuttene var det mye rot frem og tilbake. Det virket som vi var litt stressa og hadde høye skuldre. Da vi kom igang med spillet vårt og fikk ballen ned på bakken var det stort sett full kontroll egentlig.

Snudde kampen

Benedikte Sundfjord og Marie Lind Larsen sørget for at hjemmelaget snudde kampen, og gikk til pause med 2-1-ledelse.

– Så fikk vi en ny tidlig scoring imot i starten av andre, og det gjorde det litt stressende. Men etter det var det overkjøring.

I andre omgang var det ingen tvil. I løpet av de siste tjue minuttene scoret i tur og orden Marie Gjelsten Mortensen, Sundfjord igjen og Sharina Mostad, før Mortensen befestet 6-2-seieren med sitt andre mål for dagen.

– Jamt over var vi et klart bedre lag. De hadde gode enkeltspillere, men vi hadde et bedre lag, sier Bergseth Skavdal.

Det var før denne kampen - mot Rissa - at Ørland BK fikk beskjed om at de sannsynligvis kom til å få poengtrekk. Foto: Erik Eikebrokk

Neste år

Før sesongen hadde laget satt seg som ambisjon å henge med i toppen. Den ambisjonen fikk seg en alvorlig knekk som følge av at klubben fikk sju poeng i trekk for å ha brukt ikke spilleberettigede spillere.

– Vi fikk vite det på tur til Rissa-kampen (i mai), at vi muligens fikk poengtrekk og bot. Selv om vi skulle legge det bak oss, bar den kampen tydelig preg av at hodet ikke var på riktig plass.

Laget samlet seg og ble enige om å bruke årets sesong som en forberedelse til den neste.

– Nå er målet å vinne høstsesongen. Vi skal være beste lag når vi teller opp poengene for høstkampene.

Samspilt

Mens Bergseth Skavdal er blant de mest rutinerte på laget, består stammen av mange unge spillere. En god mix, i følge keeperen.

– De yngre på laget har spilt sammen i flere år. I tillegg har vi fått inn en del rutinerte spillere etter hvert, som har styrket laget. Vi har merket det på enkelte kamper at der vi har manglet de rutinerte spillerne har skuldrene vært høye.

Ørland BK har overtatt tronen fra Rissa IL som «Fosens beste lag». Her fra lagenes innbyrdes oppgjør i mai. Foto: Erik Eikebrokk

– Vi begynner å bli et samspilt lag, som har det artig sammen sosialt.

36-åringen kom til Ørland etter å ha spilt et par sesonger for Nardo, i tillegg til bedriftsfotball.

– Det er artig å være med når vi endelig har et damelag som faktisk kan hevde seg. Spesielt nå på høsten har vi virkelig vist at vi er et lag å regne med.

Toppkamp

2. oktober spiller laget sin tredje hjemmekamp på rappen, når topplaget Strindheim kommer på besøk til Gryta.

Veterankeeperen er klar.

– Vi skal være fullt kapabel til å slå de lagene vi har igjen, selv om topplagene Hitra og Strindheim er blant dem. Jeg ser ikke mørkt på det, om vi spiller som vi har gjort i det siste. Vi har et revansjbehov fra forrige møte med dem, så vi er klare til å yte alt.