I mai sørget to mål av søstrene Rosvoll Larsen for at Rissa vant det første «slaget om Fosen». På torsdag fikk Ørland BK, og Andrine Aas, sin revansj.

– Det meste fungerte. Uten å være altfor frekk så var det overkjøring, sier Ørland-trener Erik Balsnes Olafsen til Fosna-Folket.

Revansj

Med tapet mot Rissa i mai friskt i minne gikk hjemmelaget ut i hundre, og fikk en kanonstart på kampen etter kvarteret.

– Det første målet var egentlig en langpasning som Andrine Aas jobbet inn. Ballen landet mellom midtstopperen og keeperen. Hun trodde på at hun skulle nå ballen, og så fikk hun kriget den inn.

Det er den holdningen som gjør at Aas er kaptein.

– Hun er ikke verdens raskeste, men hun går for hver ball og tror hun skal vinne den. Og da blir det mål. Hun er på hugget og går foran. Uansett om hun spiller bra eller ikke, så drar hun med seg de andre. Jeg er imponert over innsatsen hennes.

En halvtime ut i kampen var det klart for scoring nummer to. Og igjen var det kapteinen som stod bak.

– Det andre kom etter et innlegg fra sida langs bakken, som hun putta i mål.

Hattrick

Tomålsledelsen stod seg til pause. Ledelsen burde, ifølge Ørland-treneren, vært større. Men midtveis i andre omgang punkterte hjemmelaget kampen. For kaptein Aas var alle gode ting tre.

– Det siste var en gjennomløping som hun satte alene med keeper, sier Ørland-treneren.

Dermed fikk hjemmelaget sin revansj for tapet i vårsesongen. Uten at dét nødvendigvis var så viktig.

– Vi har ikke det samme fokuset som på herresida. Spillerne husket hva som skjedde sist, da det var for mye overtenning, så vi var veldig bevisste på å roe oss litt ned før avspark.

Dermed er Ørland BK Fosens høyeste rangerte fotballag, uavhengig av kjønn.

Ny start

Seieren var Ørland-jentenes tredje etter sommerferien, og har tatt laget oppover på tabellen igjen. Laget raste til sisteplass på tabellen etter å ha blitt  trukket sju poeng grunnet bruk av ikke spilleberettigede spillere.

– Vi ble egentlig enige om det med én gang, at nå begynner vi helt på nytt. Så teller vi opp til slutt. Vi bruker denne sesongen til å forberede oss til neste sesong. Da skal vi levere skikkelig. Det er jo et lite prøveprosjekt dette.

Laget har et jevnt tilsig av nye spillere og varierer treningsmengden mellom to og tre treninger i uka.

– Det kommer stadig nye folk, både tidligere spillere som gjør comeback og via Forsvaret. På enkelte treninger har vi hatt opp til tjue spillere.

Det er ny hjemmekamp for Ørland allerede på tirsdag. Da kommer Nidaros til Gryta.

Rissa

– Vi tapte for et godt Ørland-lag, på en dårlig dag for oss, sier Rissa-trener Erling Dyrendalsli.

Rissa spiller sin neste kamp førstkommende torsdag, hjemme mot Selbu/Tydal.