Søndag kveld møttes Ørland og Rissa til lokaloppgjør på Gryta kunstgress. Hjemmelaget kom rett fra seier over Bjørgan, mens bortelaget hadde tapt ti på rad. Det gjorde, merkelig nok, Ørland-trener Trond Øvergård bekymret før kampen mot bunnplasserte Rissa.

– Jeg var livredd for at spillerne skulle dra hjem fornøyde med seg selv og lese tabell. Det er gjerne da man går på en smell. For Rissa er ikke så dårlige når de møter oss. Det blir alltid tette kamper.

Bekymringen viste seg raskt unødvendig.

Still going strong

Etter kvarteret ledet hjemmelaget 2-0, etter scoringer av toppscorer Tommy Schjølberg og Eivind Thoresen. Etter halvtimen scoret 44-åringen Erik Olafsen sitt første for sesongen.

– Jeg fikk en pasning langs bakken fra linja. Det var bare å bredside den inn, sier Olafsen til Fosna-Folket.

Olafsen, som også er trener for Ørland BK sitt damelag, har for det meste spilt for andrelaget denne sesongen.

– Jeg har stort sett trent godt hele tiden, men det har blitt mye alene.

Han ble først hentet inn til fredagens bortekamp mot Bjørgan for å bidra med rutine og hår på brystet. Nå vil han ha mer.

– Det artigste som er er å spille kamper. Jeg er bestandig klar hvis jeg blir spurt.

Elleve tap på rad

Tapet var Rissas ellevte av elleve mulige denne sesongen. Olafsen merket kvalitetsforskjellen lagene imellom.

– Det var ikke det beste Rissa-laget jeg har sett. De slo bare langt så det var enkelt å demme opp for dem. Når vi spiller på ett og to touch langs bakken, så er vi ganske gode. Jeg er så treg at jeg må ta ting med ro, og da går det langs bakken.

Ørland så ut til gå til pause med en trygg 3-0-ledelse. Men så, rett før pause, fikk Rissa nytt håp gjennom Ole Petter Vikans redusering. Dermed ble Olafsens andre for dagen, rett etter pause, ekstra viktig.

– Det var en lobb etter at keeper stod for langt ute.

Scoringen var siste spiker i kista for Rissa. De blåhvite ga seg ikke før det stod 9-2 på tavla.

Etter kampen mot Bjørgan fikk Olafsen skryt av trener Øvergård, for at han greide å spille så mye som 85 minutter. Mot Rissa ble det 70.

– Jeg er uenig i at jeg ikke greier å spille 90 minutter, men det er greit å slippe til de unge. Men jeg har tenkt å holde på i flere år, jeg.