Fredag ettermiddag møttes Bjørgan og Ørland til lokaloppgjør i Bessaker.

– Vi var klart best hele kampen. Planen vår var å ta ut midtbanen til Bjørgan, som etter min mening er deres sterkeste lagdel. Det klarer vi bra. I tillegg klarer vi å matche duellspillet deres.

Vippepunktet

Bortelaget tok ledelsen etter ti minutter, etter at Richard Hoøen smelte til fra seksten meter. Deretter lå kampen og vippet.

– Vi får litt trua når vi scorer først. Da bikker det litt vår vei. Hadde de scora på straffesparket, kunne kampen vippet den andre veien.

På stillingen 0-1 fikk nemlig Bjørgan muligheten fra straffemerket. Men kampens store spiller, bokstavlig talt, Ørland-keeper Øyvind Børresen, reddet. Og Øvergård er full av lovord om sin bakerste skanse.

– De har veldig mange dødballer, men keeperen vår gjør en kjempejobb i feltet og plukker det meste. Jeg liker keepere som går ut og prøver. Heller bomme en gang enn å være passiv. Han er jo så stor, så han plukka alt.

Rett før pause var det Ørland som fikk muligheten fra corner. Foran mål ventet den spilleren Bjørgan-trener David Monkan fryktet mest av alt; Tommy Schjølberg med hodet.

– I andre omgang så styrer vi greit. Bjørgan prøver, men vi er solide defensivt. Det er dårlig av oss å ikke vinne både med fem og seks mål. Vi har mange store sjanser der vi er unøyaktige.

Ørland vant lokaloppgjøret mot Bjørgan 3-0. Foto: Privat

Harsvik så rødt

Midtveis i omgangen punkterer kampen.

– Fantastisk spill! Vi kontrer oss gjennom på ett og to touch. Fra mann til mann , langs bakken, og til slutt er Thomas Hoøen alene med keeper, og setter den i hjørnet.

Noen minutter etterpå ble Bjørgans Odin Harsvik utvist etter sitt andre gule kort. Utvisningen til tross, Øvergård mener det var en fin kamp mellom to lag med respekt for hverandre.

– Det var finspilt kamp med litt tenning, men fin tone underveis og etterpå.

Mens Bjørgan har et veldig rutinert mannskap, har Ørland mange unge spillere. Ett genialt trekk gjorde at Øvergård utlignet nesten hele aldersforskjellen.

– Når jeg tar ut et lag mot Bjørgan så kikker jeg litt på fødselsdato; de er rutinerte karer med hår på brøstet. Derfor hentet jeg inn Erik Olafsen, som har rutine og som tåler trøkket.

Olafsen

– Det er en og annen kamp hvor vi må fylle på med voksne folk. Vi har tapt mange kamper fordi vi har vært litt for spake. Derfor er det viktig med spillere som Schjølberg, midtstopper Jim Hage og Olafsen i slike kamper.

Og Olafsen leverte til gangs.

– Vanligvis bruker han å bli kort i ganglaget rundt sytti minutter, men han holdt faktisk i 85. Han er godt trent, selv om han ikke har så mye fart, men han er fotballsmart. Når Bjørgan kjører oss, da er det Olafsen som holder på ballen.

Søndag kveld er det klart for nytt lokalderby, da er det bunnlaget Rissa som kommer på besøk til Brekstad.

– Jeg er mer skeptisk til den kampen. Jeg er livredd for at spillerne leser tabellen og er fornøyde med Bjørgan-seieren; da går vi på en smell. For det blir alltid tette kamper mot Rissa, og vi må være fullt skjerpet.

Ørland-trener Trond Øvergård hentet inn Erik Olafsen for å gi laget mer rutine og trøkk. Smart. Foto: Privat

Skuffet Bjørgan-trener

Også Bjørgan-treneren pekte på straffesparket som kampens vippepunkt

– Keeperen til Ørland reddet straffe og flere store sjanser. Der var forskjellen i går. Også ga Ørland  rett og slett mer enn oss.

Dermed stoppet Bjørgans seiersrekke på fem.

– Det er ikke morsomt å tape, spesielt ikke hjemme. Men det tåler vi. Vi er ei fin spillergruppe som motiverer hverandre videre. Vi skal beholde humøret og prøve igjen i neste match.

Mandag spiller Bjørgan bortekamp mot Kolstad 2.