Torsdag spilte Rissa ILs fotballdamer sin første høstkamp i 4. divisjon avdeling 2.

Til bortekampen mot Meldal hadde trener Erling Dyrendalsli bare med seg tolv spillere til oppgjøret på Løkken kunstgress.

– Vi har en forholdsvis liten stall. Noen var på ferie, så der ligger noe av årsaken. Men det ble seier, og det var ikke så verst. Vi spilte en bra kamp, holdt ballen på bakken og fikk den til å gå, sier Rissa-treneren til Fosna-Folket.

Lena-show

Midtveis i første omgang tok Rissa ledelsen 1-0 ved Lena Rosvoll Larsen. Denne ledelsen holdt til ti minutter etter pause da Meldal utlignet til 1-1. Dyrendalsli er opptatt av at laget skal utvikle sitt eget spill, gjerne med mange, korte pasninger langs bakken.

– Men det betyr ikke at vi ikke kan kjøre raske overganger. Vi kan spille tidlig i bakrom vi også. Og det er positivt.

I andre omgang var Rissa IL det førende laget og presset hardt for å få den avgjørende scoringen. Bortelaget skapte mange målsjanser i andre omgang og i det 86. minutt ble toppscorer Rosvoll Larsen matchvinner for Rissa, da hun scoret sitt andre mål for dagen.

– Hele laget fungerte bra, og det var en bra gjennomført kamp, sier Dyrendalsli.

Fremgang

Med tre velfortjente bortepoeng i bagasjen fikk Dyrendalsli, Rosvoll Larsen og kompani en perfekt start på høstsesongen. Men seieren virker ikke å gjøre treneren til mer enn forsiktig optimist.

– Vi merker fremgang, og nå håper vi å få med oss noen flere seire enn vi gjorde i vårsesongen.

Da lagene møttes i det omvendte oppgjøret, endte det 0-0. Rissa ligger nest sist på tabellen, men er á poeng med begge de to lagene foran seg. Ett av disse lagene er Nidaros, og det er nettopp Nidaros som kommer på besøk til Langsand torsdag 24. august, med avspark klokken 20.00.

– Jeg kan ikke love seier, men det bør absolutt være muligheter. Det svinger fort i denne bransjen, men vi håper å fortsette den positive utviklingen.

I en annen kamp i samme avdeling tapt Ørland BK 1-0 borte mot 3. plasserte Ranheim. Ørland, som har blitt trukket sju poeng for bruk av ikke spille-berettigete spillere, ligger på sisteplass.