Endelig var det klart for øyeblikket fotballinteresserte verden over har ventet på i hele sommer.

Nei, vi snakker selvfølgelig ikke om starten på Premier League-sesongen, men de første høstkampene i 5. divisjon avdeling 3.

På grunn av en skuffende vår-sesong ble Åfjord-spillerne innvilget bare én ukes ferie i sommer. Den ekstra treningsmengden så ut til å hjelpe. For da bylaget Kolstad 2 kom på besøk til Åset, ble det etterlatt liten tvil om at det fortsatt er stor forskjell på by og land.

Storseier

– Jeg tror kanskje at det var mer et resultat av motstanderen ikke var all verden enn av mye trening i sommer. Men det hjelper jo på å få en sånn storseier tidlig i høstsesongen, sier Åfjord-trener Magne Staven Larsen til Fosna-Folket.

Hjemmelaget ga seg ikke før det stod 7-1 på tavla, og det var spesielt én spiller som så ut til å ha timet høstformen godt.

– De stilte med et forholdsvis ferskt juniorlag, sier Åfjord-oppmann Odd-Petter Hosen, som vikarierte på trenerbenken, mens vårens beste spiller på Fosen var opptatt ute på banen.

Og det var akkurat Staven Larsen som åpnet scoringskontoen for høsten, før Ribwar Ahmed Mohammed Mohammed doblet ledelsen.

– Vi var klart bedre enn dem, de stilte med stort sett bare juniorer. Så det skulle egentlig bare mangle, sier Staven Larsen.

Etter det dreide det meste det seg om én spiller. Åfjord-spiss Ørjan Børmark-By scoret fire mål på førti minutter, og var den store forskjellen på hjemmelaget og mostander Kolstad 2, i andre omgang.

Fire mål på én omgang

Børmark-By avgjorde kampen med sin 3-0-scoring rett etter pause.

– Det er ingen tvil om at når han er i form, så har han et vanvittig nivå inne. Han gjorde som han ville, sier Staven Larsen om firemålsscoreren.

Børmark-By ble kampens store spiller, som med kampens tre siste scoringer sørget for ekte hattrick, blant annet med en «tupp» nesten fra midtbanen. I den grad bortelagets unge lag greide å skape spenning med sin redusering to minutter etterpå, fikk ikke den spenningen vare lenge, da Marius Forfot sørget for 4-1 ti minutter ut i omgangen.

– De hang ikke med i direktespillet. Vi spilte oss greit gjennom i mye bakrom, som vi utnytta godt.

Med seieren fikk Åfjord en perfekt start på høstsesongen. Neste motstander er Nidelv, som møtte et annet Fosenlag i sin start på høstjakta.

Vanvik

Hallvard Solems Vanvik IL hadde en skuffende vårsesong. Et poengsnitt på 1,1 gjorde at laget lå plassert rett over nedrykksstreken, med få poeng å gå på ned til dumpingkandidat Tiller IL, på 9. plass.

Men laget fortsatt der de slapp, og fikk bank i høstpremieren da Nidelv kom på besøk på Skavelmyra.

– Vi fikk en veldig god start på kampen, og skapte flere gode muligheter det første kvarteret, sier Vanvik-trener Hallvard Solem til Fosna-Folket.

Dessverre var det, som så ofte før, effektiveten foran mål som sviktet hjemmelaget. Nidelv scoret etter tjue, førti og åtti minutter, mens Solems menn ikke scoret i det hele tatt.

– Effektiviteten på lagene var den store forskjellen, men jeg syns vi leverte en relativt god kamp, sier Solem etter 0-3-tapet.

Fredag venter ny hjemmekamp for Vanvik. Da kommer topplaget Trond på besøk.