Lørdag var det duket for en fotball-godbit av de sjeldne. På Åset kunstgress i Åfjord var hjemmelaget vertskap for Fosens eneste bylag, Ørland BK, fra Brekstad.

Før lokalderbyet skilte bare ett poeng lagene. Tre poeng var derfor viktig, ikke bare for å vinne lokalderbyet, men for å henge med Trond, Bjørgan og Flatås i opprykkskampen.

God start

Og det var Åfjord som kom best igang.

– Vi scora allerede etter fire minutter. Ørjan Børmark-By ble spilt gjennom fra midtbanen og gjorde ingen feil alene med keeper, sier Åfjord-oppmann Odd Petter Hosen.

Etter den tidlige scoringen jevnet det seg ut, og Ørland kom bedre med i kampen. Joakim Sve headet inn utligningen midtveis i omgangen, etter et flott slått frispark.

1-1 stod seg til pause.

– Vi startet like godt i andre omgang.

Etter tre minutter var Sindre Stjern-Strøm på riktig sted til riktig tid etter en opprulling på venstre side. De tre S-ene kunne bare spasere ballen i mål til 2-1-ledelse.

Tommy-show

Så skulle det meste dreie seg om Tommy Schjølberg.

– Han er enorm. Han har noen avslutningsferdigheter som få Fosen-spillere, eller få i Trøndelag. har. Han er dårlig trent, men han har det jo i kroppen, sier Hosen.

I løpet av noen en god Ørland-periode, sørget Schjølberg alene for at Ørland snudde kampen. PÅ 2-2-målet tok han ned ballen og vendte opp, peisa ballen til venstre for keeper.

Etter 65 minutter stod samme mann bak 3-2 målet. Åfjord-oppmannen beskriver begge målene som skudd som det er kraft i.

– På slutten er det vi som kjører kampen.

Sen utligning

Åtte minutter før slutt får Åfjord utligningen de kanskje har fortjent. Det er innbytter Thomas Strand som bredsider ballen i mål etter en ny god opprulling.

– Det var en fortjent utligning. Vi hadde et skudd i tverrligger rett etterpå, så det kunne faktisk endt med hjemmeseier, sier Hosen.

Dermed endte det uavgjort, med konklusjonen: by og land er like bra.