Rosenborg har ikke helt fått det til å stemme på banen i det siste. Er det kanskje derfor at Norges beste fotballag ser mot Fosen for å snu motgangen?

Til hjemmekampen mot Sogndal søndag 26. juni inviterer åfjording Alexander Lund Hansen (35) og kompani hele Fosen til Lerkendal.

– Det pleier å være bra oppmøte fra Fosen på Lerkendal, så jeg håper så mange som mulig tar turen, sier «Lunna» til Fosna-Folket.

Gamle kjente

I 2016 måtte Lund Hansen legge opp som fotballspiller grunnet en alvorlig hodeskade. Han er forsiktig med å friskmelde seg selv, men at Rosenborg har vært kritisk sengeliggende, etter dårlige resultater i mai måned, går han ikke med på.

– Stemninga i klubben har vært bra hele tida, og vi leder serien. Spillet har ikke vært optimalt, men det var det ikke i fjor og året før heller. Det går i perioder. Man valser ikke over lag lenger, de trener jo de andre lagene også. Det er mer journalister som er opptatt av å svartmale situasjonen.

I forbindelse med en seriekamp i 2016, ble Lund Hansen hedret med blomster og oppmerksomhet fra klubben han har vært en del av i mange år.

I dag er han keepertrener i klubben.

La opp

35-åringen var på god vei til å ta over rollen som førstekeeper i Rosenborg da ulykken inntraff. Han var til og med et navn som gikk igjen i landslagsdiskusjonen.

– Hva skjedde?

– Jeg fikk flere hjernerystelser over en kort periode. Det er ikke noe jeg snakker mye om. Er ferdig med saken, men det er klart, det er umulig å ikke tenke på det.

Fosninger mellom stengene. Både Alexander Lund Hansen og Jørn Jamtfall er i dag keepertrenere i Rosenborg. Foto: Staale R. Guttormsen

Etter en langvarig kamp for å komme tilbake, var den endelige beslutningen uunngåelig. Han måtte legge opp.

– Jeg kunne ikke trene, så det var et enkelt valg. Det er ikke noe jeg angrer på, det er det ingen vits i. Jeg hadde ikke kunnet gjort noe annet. Det viktigste er at jeg kan leke med ungene. Det er det aller viktigste, sier tobarnsfaren.

Keepertrener

I dag er det Rosenborgs yngste keepere som nyter godt av 35-åringens erfaringer og kompetanse.

– Jeg er trener for de yngste keeperne i akademiet, i alderen fra 14 til 19 år. Det er veldig givende, og jeg kjenner meg igjen i dem; man holder seg jo ung selv også da. De er konstruktive og treningsvillige, og vil hele tiden bli bedre.

Nå er målet å bli en så god keepertrener som mulig.

– Jeg vil alltid bli best mulig i det jeg holder på med. Det er det som driver meg. Det er artig å jobbe med de yngste, og det er enklere å påvirke dem enn mer etablerte keepere.

Alexander Lund Hansen er i dag trener for Rosenborgs yngste keepere. Foto: Arkivfoto

Mens han selv var aktiv ble Lund Hansen trent av en 65 år gammel keepertrener i Start. 65-åringens innstilling til yrket har satt sine spor.

– Jeg husker at det var spennende og inspirerende å se at han hele tiden var ute etter å lære noe nytt. Man blir aldri ferdig utlært, verken som keeper eller keepertrener.

– Hva er det beste tipset du kan gi til unge, trønderske keepere?

– Det må være å aldri gi opp! Det er det beste tipset jeg kan gi. Aldri gi opp, og lytt til erfarne folk.

Rosenborg v Sogndal

For å gjennomføre kampen mot Sogndal trenger Rosenborg maskoter, ballhentere og draktbærere. I tillegg blir det mulig å ta selfie med favorittspilleren etter kampen.

Nytt av året er to store RBK-drakter som skal bæres inn på banen før avspark. Her kan et helt Fosen-lag melde seg på, slik at det kan gjøres til en sosial happening.

Alle som bor på Fosen har muligheten til å kjøpe rabattert billett, med plass på HENT-tribunen. «Trøndelag på kamp»-billetten koster 100 kroner. Denne må bestilles på forhånd via Rosenborgs hjemmeside.

Siste frist for påmelding er mandag 19. juni.

– Og med tribuner fulle av fosninger blir det seier mot Sogndal?

– Jeg kan ikke love seier, for jeg har ikke noe med kampen å gjøre. Men jeg regner med at vi vinner, ja, sier Lund Hansen.