Denne uka fikk Ørland BK straffen fra Trøndelag fotballkrets. Det var i 2017-sesongens første kamper at klubbens damelag benyttet to spillere som ikke var spilleberettiget.

Fosna-Folket har tidligere skrevet om at klubben fikk en epost fra kretskontoret i Trondheim om at de var én av flere klubber som ikke hadde «papirene i orden». Der stod det også at forseelsen kunne ende med bøter og, i ytterste konsekvens, poengtrekk.

Nå er straffen klar: Laget mister sju poeng og får en klekkelig bot på 15 000 kroner.

– Det føles urettferdig! Men jeg har forsikringer fra krets og forbund om at det er slik reglene er, og at de gjelder for alle, sier Nina Loeng Aas, lagleder i Ørland BK. Vi må bare ta straffen.

Ørland-jentene ble kjempelei seg da de fikk høre om straffen. Foto: Erik Eikebrokk

Motgang

Laget fikk en strålende start på sesongen, men siden denne saken ble kjent har de ikke vunnet en eneste kamp. Motgangen til tross, laglederen er imponert over hvordan det unge og nystartede laget har reagert på motgangen.

– Jentene har taklet dette kjempefint. Det viktige nå er å holde på den positiviteten vi har bygd opp.

I perioden Ørland benyttet spillerne, vant laget to kamper, spilte én uavgjort, og tapte én. Laget mister alle de sju ervervede poengene, og mister sine egne scoringer. Ingen av motstanderne får tilbake poeng, men målene som Ørland scoret mot lagene, strykes.

Samholdet i Ørland BK er sterkt. Her før kampen mot Rissa. Foto: Erik Eikebrokk

Ingen anke

Klubben har en mulighet til å anke, men bare det å levere anken, koster 2 500 kroner. Loeng Aas tror ikke ankeretten blir brukt.

– Vi må bare ta straffen. Det viktigste nå er at vi kommer oss gjennom dette. Og det skal vi greie - sammen!

Da Loeng Aas informerte om straffen, var laget som kollektiv klare til å ta sitt ansvar.

– Etter at jentene fikk vite om boten, tilbød de seg å starte en kronerulling for å betale den. Det syns jeg er helt utrolig. Dette kommer til å gjøre oss enda sterkere.

Loeng Aas regner med at Ørland BK som klubb påtar seg å dekke boten, men dette er ennå ikke bestemt. Det skal være to manglende eller feilaktig utfylte samtykkeskjemaer som ligger bak regelbruddene.

Nina Loeng Aas (til høyre) med en hjelpende hånd til Sharina Mostad. Foto: Erik Eikebrokk

Fra topp til bunn

Poengtrekket gjør at Ørland BK raser nedover på tabellen, fra en 6. plass - og åtte poeng, til desidert siste plass, med bare ett poeng.

I forrige kamp viste laget, ifølge Loeng Aas, hva som bor i dem, da de ledet 2-1 ved pause mot topplaget Hitra. I andre omgang ble øynaboene dessverre for sterke, og vant til slutt 4-2.

Neste kamp spilles borte mot Strindheim, torsdag 8. juni klokken 20.