Fosna-Folket møter Erlend Gutteberg og Helle Spik på Leangen søndag. Under de verste værbygene den dagen.

Lånt sulky

Erlend Gutteberg eier Helle Spik sammen med samboer Mette Johnsen i Vanvikan. Hesten står sammen med familiens øvrige hester i stallen til Jens og Britt Wanvik.

Lørdag tok Gutteberg og samboeren fly til hovedstaden, mens Helle Spik haiket med travtrener Bjørn Garberg på Kvål.

Jomar Blekkan, som kusket hesten, hadde med seg starthester til Biri fredag kveld, derfor ble det skyss med Garberg for Helle Spik.

-Jeg hadde ikke god nok sulky så jeg låne en her, forteller Gutteberg om hvorfor han måtte innom Leangen dagen etter storløpstriumfen.

-Nå blir det vel ny sulky?

-Ja, nå er den i hvert fall finansiert, smiler Gutteberg som trener hesten selv i Vanvikan.

350.000 spenn

Med de 100.000 kronene lørdag har 7-årige Helle Spik bare i år feid inn 236.000 kroner og står nå med knappe 350.000 i grunnlag.

Jomar Blekkan kusket hesten til dens 10. og hittil viktigste triumf i karrieren. Kilometertiden over full distanse ble pene 1,25,0. Ny egenrekord for hesten.

-Neste oppgave, Gutteberg?

-Det blir et monteløp 1. mai og da blir det vel Amanda Robertsen som styrer, det har hun gjort med hell tidligere for oss, forteller den lykkelige hesteeier.

Røyns-hest tok storløp

I helga var det også kjøring på Biri, der Ragnar Fremstad på Brekstad vant det gjeve Veikli Balder-trofeet med sin Røyns Stjernen. Dette er et av de gjeveste løpene i Norge for 4-årige kaldblodshester og Røyns Stjernen sesongdebuterte med dette løpet. Fremstad styrte selv suverent i tet fra start til mål og utklasset konkurrentene med kilometertiden 1,30,7.

Røyns Stjernen debuterte med to strake seire i oktober i fjor og etter en andreplass ble han stallet inne. Så her er det mye å glede seg til.