-Jeg må si meg enig med Petter Northug som uttalte til media at det gjeveste du kan vinne i Trøndelag er Flyktningerennet. Jeg fikk muligheten til å stå øverst på seierspallen da jeg satte mange sterke løpere på plass i 1988. Etter at jeg ble veteran har det blitt seire både i H 35 og H 50-klassen hvor det også er hard konkurranse. Neste år tar jeg steget opp i H 60-klassen. Det hadde gjort seg med en triumf også i den klassen, sa Berget. Sliteren fra Bergsmyran som er en aldri så liten legende i Flyktningerennet-sammenheng.

Flyktningerennet er det første rennet som Ola blinker ut når han får se vinterens terminliste. Folkefesten i de norsk-svenske grensetraktene i Indre Namdal vil han nødig gå glipp av. Mannen som står med flest turrennseire i Norge har en forkjærlighet for den klassikeren. Berget som er født i 1958 har gått mange turrenn i vinter. Det har blitt klasseseire i alle på hardhausen som elsker fellesstarter og har forhåpninger om å få med seg noen renn til før han setter sluttstrek for det som har vært en lang og innholdsrik sesong.

Er en turrennkonge

-Det er en årelang tradisjon at jeg reiser til Nord-Østerdal for å konkurrere i påska. Skjærtorsdag stiller jeg til start i Egebergrennet og to dager senere venter Kromgruvrennet. Lite snø har ført til mange avlysninger i vinter. Men jeg tror ikke det er noen fare for disse to arrangementene ettersom det er bra med ski i Tolga og Røros-traktene. Det er mye som tyder på at sesongen er slutt når disse to er unnagjort, sier Ola som i flere sammenhenger blir omtalt som «turrennkongen fra Fosen» Det har sammenheng med de mange triumfene.

-Hva er det som driver deg til å presse kroppen når du har vunnet så mye, Ola?            -Jeg synes først og fremst det er artig å trene og ikke minst konkurrere. Fortsatt så gir det meg mye å dra på renn. Det har for lengst blitt en livsstil at jeg tilbringer de aller fleste helgene på renn eller løp på beina. Jeg er med på mange av de samme arrangementene og har derfor fått et forhold til de som arrangerer Flyktningerennet. Veressjøen Rundt og andre renn og løp. Samtlige steder møter jeg hyggelige folk og stor gjestfrihet, sier Berget.

Holder høyt nivå

Mannen som snart er i sitt 60.år holder fortsatt imponerende høyt nivå. Han er mest sannsynligvis den sterkeste langrennsløperen i Norge av de som er født i 1958. minst like imponerende er det at han holder tritt med de som er mange år yngre. I Hattrennet som er et av de største turrennene på Helgeland og Nordland fylke, var han for et par uker siden med og kjempet om totalplassering totalt. Det til tross for at det stilte World Cup-løpere og han var over 30 år eldre enn flere av dem som var i aksjon i konkurranseklassen.

Det er mye som tyder på at konkurrentene kommer til å slite med han i mange år fremover ettersom Skauga-utøveren ikke har tenkt å gi seg med det første. Ola som i vinter har hatt en av sine beste sesonger på lenge, innrømmer at han kommer til å holde det gående så lenge han har motivasjon til å legge ned den treningsjobben som må ligge i bunn for å hevde seg.

På det området er Berget nesten like dedikert som han var i sin storhetstid. Fellesstarter og mann mot mann-dueller trigger fortsatt han som har konkurrert på seniornivå i snart 40 år. Bare det er helt unikt ettersom de fleste langrennsløperne gir seg fr de har fylt 30 år. Ola har intensjoner om å fortsette så lenge han har helse og finner glede i å konkurrere nesten hver helg om vinteren og nesten ukentlig i sommerhalvåret.