-Jeg bestemte meg nylig for at tikilometeren i NM ville bli mitt siste løp som hardt satsende langrennsløper. 12.april blir jeg butikksjef i en nyetablert Løplabbet-butikk i Sandnes. Jeg ser frem til det selv om det blir litt spesielt å gi seg. Men når du i en alder av 29 år ikke har klart å nå den nasjonale toppen så er det kanskje tid for å prioritere andre ting i livet, sa Anders før han pakket sammen skiutstyret og reiste heim til sin høygravide kone.

Mye å se frem til

Tettli Rennemo har mye å se frem til selv om han nå setter sluttstrek for det som har vært en innholdsrik og bra karriere. Anders klarte ikke å nå like langt som broder Kristian som var flere år på landslag og var med og vant en World Cup-stafett i Lahti. Men han har også markert seg. I skisammenheng vil leksværingen først og fremst bli husket for at han var en utøver som klarte å prikke inn toppformen til norgesmesterskapet og andre viktige renn.

Beste NM-løper

Han ble beste NM-løper både i 2012 og 2013. De to årene sikret Anders seg den gjeve premien til den løperen som har lavest plassiffer i de fire individuelle NM- rennene. Flere World Cup-starter har det også blitt. Tre ganger har han fått muligheten til å gå 50-kilometeren i Holmenkollen. Den nest eldste av Tettli Rennemo-brødrene har også fått muligheten til å ta del i verdenscupsirkuset på Lillehammer. I Skandinavisk Cup har han fjerdeplass som beste resultat.

-Hva er høydepunktet i karrieren som toppidrettsutøver som nå er over?

-Det må nesten være den første stafettmedaljen jeg var med å ta på Voss. Det er stort å ta medalje sammen med andre. Spesielt når du gjør det sammen med treningskamerater og sambygdinger. Vi er nok et av få eller kanskje til og med det eneste laget som har tatt medalje i NM-stafetten for herrer de siste årene med tre lokale løpere. NM på Voss ble også veldig bra for meg personlig, sa Anders som også kapret en sjette og sjuendeplass i det arrangementet.

Femmila i Kollen

-De tre femmilsstartene i Holmenkollen ble også et minne for livet. Først pg fremst på grunn av folkelivet. Det å få gå i folkelivet i Kollen er noe som alle langrennsløpere drømmer om. Jeg ser fortsatt for meg den enorme stemningen det er å gå opp mot Frognerseteren. Det er på dager som dette at du glemmer alle treningstimene og slitet du har vært gjennom. Du føler at det er verdt det når belønningen kommer i form av en Kollen-start, sier Tettli Rennemo som fra nå av har status som aktiv mosjonist. Han kommer fortsatt til å røre på seg. Men tiden med to daglige treningsøkter er over for 1988-modellen.