-Jeg syntes det gikk veldig bra på samlingen for min del. Jeg fikk også gode tilbakemeldinger fra trenerne og en del av spillerne. Det har vært en opplevelse å få være på dette fire dager lange tiltaket. Inspirerende har det også vært. Samtidig har jeg lært mye og fått en god del nye impulser, sa 13-åringen til Fosna-Folket.

En av få trøndere

Hun var en av få trøndere som hadde passert det trange nåløyet da Norges Fotballforbund samlet de som hadde kommet lengst av de norske fotballjentene som er født i 2002 og 2003.

Rugele Maria er en av dem som har markert seg. Niendeklassingen som fyller 15 år til sommeren, trener nesten hver dag og spiller på tre lag i Leksvik-systemet. Hun er med både på G 16, J 17 og damelaget. I tillegg til at hun er med på J 15 og J 16-kretslaget. Det innebærer at det blir mer enn nok kamper i perioder på ungdomsskoleeleven som har mange kvaliteter mellom stengene til å være så ung. Hun fikk mye faglig påfyll i løpet av det fire dager lange Sarpsborg-oppholdet. Rugele Maria som opprinnelig kommer fra Litauen hadde plukket opp mye da hun pakket sammen utstyret og reiste heim på søndag-

Mye å lære

-Det meste lærerike var kanskje det som handlet om «eat move sleep» Det handlet om hvor viktig det er med kosthold, søvn og restitusjon slik at vi skal få best mulig utbytte av øktene. Jeg fikk også stifte bekjentskap med en del nye øvelser, sa Rugele som håper å få være med på flere tilsvarende tiltak. Hun er tydelig på at det er et mål å få spille på landslaget. Den unge tenåringsjenta sier hun på sikt har lyst til å bli den beste keeperen i Norge. Selv om det er en ambisiøs målsetning for ei som fortsatt er tidlig i tenårene.

Hardt arbeid

Hardt arbeid over tid er nøkkelen for Rugele Maria og de andre jentene som jar lyst til å trekke landslagsdrakta over hodet. Norges Fotballforbund håper at den type tiltak vil fungere som inspirasjon for dem som har landslagsambisjoner. På samme måte som at de unge jentene får referanser på hva som kreves og forventes av dem som har ambisjoner om å bli landslag eller toppspillere.

Det handler mye om at de må være villig til å trene bra. Likeså påpasselig med søvn og kosthold. To internkamper var det også under samlingen.