- Det ble kort oppsummert et brutalt møte med senioreliten. Først og fremst på grunn av vanskelige forhold og at vi konkurrerte i harde løyper. Det var nok heller ikke noe pluss at det er en måned siden forrige gang jeg konkurrerte. Forhåpentligvis så vil jeg i juniorenes norgescupfinale dra nytte av den gjennomkjøringen jeg fikk i helga, sa Skånøy Søraas etter at han hadde gjort seg ferdig med senior-NM-debuten. Fire strafferunder og en tung dag i sporet ble fasiten for Skauga-talentet som holder junioralder i hele fire sesonger til.

Fikk føle på kroppen

Morten Andre fikk føle på kroppen at det benyttes mye tøffere løyper i senior enn juniorklassen. Motbakkene var både brattere og lengre. Han hadde forsert mange høydemeter da sprinten var unnagjort. I norgescupfinalen er det en helt annen vanskelighetsgrad som venter Skånøy Søraas og de andre finalistene ettersom det er «juniorprofil» på de løypene. Rissværingen som konkurrerer for Skauga idrettslag har satt seg et mål foran norgescupfinalen. Det er å gå så bra at han er inne blant de åtte beste sammenlagt når det gjøres opp status.

Vanskelige forhold

- Jeg ligger på sjuendeplass nå og det skal veldig mye til for at jeg beholder den plasseringen. Det har først og fremst sammenheng med at han som ligger bak meg på sammenlagtlista kan stryke et renn og sånn sett vil få bedre uttelling enn meg, sa Morten Andre Skånøy Søraas som har lyst til å avslutte sesongen på en ordentlig måte. Motivasjonen er på topp selv om det har vært en lang sesong. Den fikk et løft i går skigymnasiasten for aller første gang brynte seg på Johannes Thingnes Bøe, Emil Hegle Svendsen og de beste.

- Det gir helt klart inspirasjon å få prøve seg i en slik setting, sa skiskytterkometen som måtte tåle tre strafferunder på liggendeserien. Det hadde først og fremst sammenheng med at det var snø, vind og vanskelige forhold da han kom inn for å fyre av sine skudd. Skånøy Søraas følte han hadde bra kontroll på pulsen og spenningsnivået i forkant av skytingen. Men det var alt annet enn lett å beregne vinden da det snødde som mest.