Svein Halvor Moe

Rissværingen har nemlig fått klarsignal for senior-NM i Mo i Rana i kraft av det han har prestert i juniorenes norgescup i vinter. Skånøy Søraas har gjort det så bra at han er klar for norgescupfinalen. Det gir han samtidig muligheten til å være med i senior-NM. Det til tross for at den fremgangsrike Skauga-utøveren holder junioralder i fire år til etter at han er ferdig med denne sesongen.

-Jeg ser frem til å debutere i senior-NM selv om jeg verken har ambisjoner eller er en av dem som har forutsetninger for å hevde meg i den setting. Sprinten i senior-NM er først og fremst god læring. For meg vil dette rennet være en gylden mulighet til å få kjenne på seniornivået. Jeg er først og frest på jakt etter en god opplevelse og gjennomkjøring før NM-sprinten dagen etter, sier han.

Kometkarriere

Morten Andre Skånøy Søraas er den eneste fosningen som konkurrerer på høyt nasjonalt nivå. Den lokale førsteårssenioren har de to siste årene hevdet seg i Hovedlandsrennet som er et slags uoffisielt norgesmesterskap for 15- og 16-åringer. Det var imidlertid etter at han i august i fjor flyttet over fjorden og TKL Trondheim at karrieren skjøt fart. Morten Andre fikk et mye bedre treingsmiljø da han kom inn under vingene til skiskyttertrenerne på Heimdal videregående.

-Jeg har både trent mer og bedre etter at jeg flyttet til byen. Den største forskjellen er at jeg nå får trent i skoletiden og sammen med flere av de beste juniorene i landet. Treningsforholdene er også jevnt over bedre selv om det har vært en dårlig snøvinter i byen. Men det er kunstsnø der vi trener, sier Skånøy Søraas som har hatt fremgang på de fleste områder etter at han ble skigymnasiast. Stortalentet har først og fremst forbedret teknikk og kapasitet.

Bedre skytter

De mange treningstimene på standplass har også gitt uttelling ettersom gutten som tok bronsemedalje i helgas junior-NM i fellesstart har fått opp uttellingsprosenten. Det blir også mye tørrtrening med geværet. Det var resepten da han ikke lyktes så godt som ønskelig med skytingen i norgescuprennet i Steinkjer for en knapp måned siden. Det fikk han uttelling for ettersom de fleste skuddene satt der de skulle under junior-NM.

Morten Andre Skånøy Søraas ligger på sjuendeplass sammenlagt i norgescupen. Det skal litt til for å forbedre den ettersom det er en del poeng opp til han som ligger på sjetteplass. I tillegg er det veldig sannsynlig at utøveren som ligger på plassen bak kommer til å passere 2000-modellen ettersom alle får mulighet til å stryke sin svakeste plassering når morgescuppoengene skal telles opp. Det innebærer at åttendemann mest sannsynlig vil klatre på resultatlista.

-Jeg er kjempefornøyd uansett hva som skjer i Mo i Rana ettersom det har vært en kjempesesong for mitt vedkommende. Det blir en opplevelse å få delta i norgescupfinalen og ikke minst i senior-NM, avslutter den fremgangsrike skiskytteren som har store ambisjoner på sikt. Gutten fra Indre Fosen har lyst til å se hvor langt det kan være mulig å drive det både på junior og seniornivå.