Skauga-skiskytteren sto for en aldri så liten bragd da han på lørdag plasserte seg som nummer tre på fellesstarten på Os i Nord-Østerdal.

Stort nasjonalt renn

Det skjedde ganske nøyaktig ett døgn etter at 16-åringen ble nummer fire i norgescupsprinten i skiskyting. Morten Andre befestet i helga sin posisjon som et av de aller største skiskyttertalentene i landet da han for aller første gang klatret opp på pallen i et stort nasjonalt renn. Han har imidlertid flere topp ti-plasseringer.

-Jeg har fått et løft etter at jeg i fjor høst begynte på skiskytterlinja på Heimdal videregående skole. Det har gitt meg et løft at jeg har blitt en del av et større treningsmiljø, sa Skånøy Søraas etter at han hadde gjort det bra i vinterens første norgescuprenn i Ål i Hallingdal. Siden har han fulgt opp med gode plasseringer i første del av junior-NM i Holmenkollen og norgescuprennet i Steinkjer. De gode prestasjonene der toppet han med en NM-bronse i helga.

Skjøt 17 treff

Morten Andre Skånøy Søraas imponerte både i standplass og i sporet da han sikret seg karrierens første NM-medalje. Det behøver ikke bli den siste ettersom rissværingen er en dedikert utøver som har ambisjoner. Fellesstarten i Nord-Østerdal ble spennende både for Morten Andre og konkurrentene. Han klinket til med 17 treff av 20 mulige og fulgte opp med et bra langrenn. Det var bare to av konkurrentene som klarte å holde han bak seg i de harde løypene.

Holdt unna

Mats Øverby som er et råskinn i sporet var en av dem. Buskerud-gutten var 29 sekunder foran Morten Andre som holdt unna for alle prøvde å hente han inn mot slutten. Skånøy Søraas fikk god sekundering og visste hele tiden at han gikk for medalje ettersom det var fellesstart. Han forsto etter fjerde og siste skyting at det ville bli vanskelig å gjøre noe med de to beste. Det handlet derfor om å holde unna for de som kom bak. Det klarte den lokale medaljevinneren.