Leksvik-jenta klarte å kapre en såpass god plassering selv om hun hadde et fall som kostet henne en god del sekunder.

- Kan ikke klandre andre enn meg selv

- Jeg kan ikke klandre andre enn meg selv for at jeg havnet i snøen. Det var synd at det kom så tidlig i løpet og før jeg hadde fått muligheten til å gå meg skikkelig inn. Det hadde vært bedre om det skjedde på runde nummer da jeg først skulle falle. Men det er uansett ikke noe som jeg får gjort noe med nå, sa Berg etter at hun hadde gått nok et bra NM-løp. Det begynner etter hvert å bli noen av dem. Høydepunktene i NM-sammenheng kom for to og åre år siden.

Både i Mo i Rana og Hommelvik gikk Julie Victoria så fort at det ble medaljer. I 17-årsklassen i Mo i rana var det bare to jevnaldrende som hadde bedre sluttid enn henne. Bronse og medalje av samme valør ble det også året etter i Hommelvik. Julie Victoria hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å blande seg inn i medaljestriden også i Harstad. Men forsto forholdsvis tidlig i løpet at det kunne bli vanskelig ettersom de beste gikk fort.

God sesong

Julie Victoria Berg var ærlig på at pallplasseringen ikke kostet henne fallet. Så mye tapte hun ikke på at hun kom ut av kurs. Ti kilometer skøyting er i utgangspunktet ikke hennes beste distanse. Derfor var det kjekt at det fungerte såpass bra som det gjorde. Det har ikke helt gått på skinner for 19-åringen etter at hun kom tilbake fra flotte og innholdsrike dager i Park City og junior-VM. To døgn før NM-sprinten på Voss ble hun matforgiftet og indisponert.

Julie Victoria bet allikevel godt fra seg på Voss. Det har hun for så vidt gjort gjennom hele sesongen. Det har fungert bra på trening den siste tiden for den lokale sisteårsjunioren som nådde vinterens hovedmål. Det var å kvalifisere seg for junior-VM. Nå skal hun gjøre det som er mulig for å få avsluttet sesongen på best mulig måte. Norgescupfinalen på Gålå blir det neste viktige arrangementet for hennes vedkommende. Den første helga i april skal hun i aksjon der.