Fredag var det klart for Norgescuprenn  Voss, og 19 år gamle Julie Victoria Berg fra Leksvik viste både publikum og konkurrenter hvorfor hun ble tatt ut til landslagstroppen i Junior-VM i Utah i USA i slutten av januar.

Fornøyd

Skitalentet endte til slutt på en solid 4. plass, kun sekunder fra pallplassering.

- Det var en god dag. Når en er så nærme pallen så har en selvfølgelig lyst til å nå helt opp, men jeg er fornøyd, forteller Berg.

Forrige helg pådro hun seg matforgiftning, og var derfor litt skeptisk til hvordan kroppen skulle respondere under rennet.

- Veldig surt

- Kroppen føltes overraskende bra. Matforgiftninga hang i litt. Jeg har nok ikke fått i meg optimalt med næring etter det, men kroppen fungerte godt til tross for det, sier hun.

Løypa åpnet med svært kupert terreng, før det flatet ut og deretter gikk slakt oppover fram mot målstreken.

- Det var ei hard løype og jeg åpnet hardt. Jeg tapte to eller tre sekunder de siste 300 meterne, noe som er veldig surt. Men sånn er det.

NM i mars

19-åringen kom på 19. plass i Junior-VM i Utah, og siden har det gått slag i slag. Nå ser Berg fram til NM i Harstad i midten av mars.

- Jeg har vært mye på reise den siste tida, så jeg ikke lagt noen konkrete plana. Etter helga blir det rolige dager før jeg starter opp med mengdetrening fram mot NM, sier Berg.