Det gikk ikke helt som Leksvik-jenta håpet på. VM-debutanten gikk inn til en 33. plass på 5 kilometer skøyting.

Hun var 1 minutt og 38 sekunder bak vinneren Ebba Anderson fra Sverige.

Norske Marthe M. Johansen kom på 2. plass.

Syra kom

Junior-VM foregår i nær 2000 meters høyde i Utah. Forholdene er uvante for Berg som er vant til å trene i lavlandet i Trøndelag.

- Om jeg skal oppsummere med ett ord, så blir det vondt, sier Berg når Fosna-Folket ber henne oppsummere VM-debuten.Leksvik-jenta forteller at hun forsøkte å åpne kontrollert, noe hun mener hun klarte.

- Jeg gikk litt under syregrensa til rundt 2,5 kilometer. Da skulle jeg prøve å øke litt mot slutten av en motbakke før ett flatkupert terreng etterfulgt av en litt lengre nedoverbakke. Men da kom syra egentlig ganske fort, forklarer Leksvik-jenta.

Kan bli flere VM-renn

Berg sier hun ikke fikk den flyten og takten som hun optimalt sett skulle hatt midtveis i løpet.

- Jeg fikk imidlertid litt hvile og kom meg litt i den lengre nedoverbakken før langbakken mot slutten av løpet, men midtveis der sa det egentlig stopp. Jeg tapte nok mange sekunder der. Siste sprintbakke og oppløpet var greit, forteller Berg.Hun sier imidlertid at både kroppen og formen kjennes bra.

- Høyden er nok en utfordring foreløpig. Det viste seg også på pulsen. Normalt skulle gjennomsnittspulsen i løpet av en konkurranse vært noe høyere, påpeker Berg som legger til at hun er en erfaring rikere.- Så må jeg bare jobbe mer med å løse høydekoden, sier hun.

Det kan også bli flere renn på Berg i VM.

- Det kommer an på hvordan de andre går, og om de skal gå. I så fall stiller jeg revansjelysten til start, avslutter leksværingen.

Julie Victoria Berg før rennstart onsdag. Foto: Torkil Berg