12 grendalag var lørdag morgen på plass i Ørlandshallen for å kjempe i den årlige nyttårscupen i fotball i regi av Rosenberg Ballklubb (RBK). Ni av lagene var herrelag, mens tre damelag også stilte på lik linje med mannfolkene i den engasjerende men relativt uhøytidelige cupen.

Erfaring fra Bondesligan

Mange av lagene er også med i den lokale Bondesligan som spilles i sommerhalvåret.

I den innledende runden var det Botngård FC som noterte seg for den største seieren, med 5-0 i oppgjøret mot Alvdal Innflytter & Innavlslag.

Ørland BK stilte to rene damelag, som begge slo Flyfillan i årets turnering. Ørland BK Damer 2 slo like godt Damer 1 fra samme klubb, og tok seg dermed til kvartfinalen. Der ble det tap 0-2 i oppgjøret mot Likast Laget 1, som igjen tapte mot Rekstergutan FC i semifinalen.

HUSKER DU DENNE? Rosenberg er klar for RBK-møte

I den andre semifinalen måtte Botngård FC se seg slått med ett mål av Lensvika BK.

Rekstergutan FC i angrep i sluttminuttene av finalen. Foto: Skjalg Ledang

To sekunder før slutt

I finalen gikk det mot seier til Lensvika BK, som ledet til det gjensto to sekunder av den ordinære spilletiden på 12 minutter. Da utlignet Rekstergutan FC.

Dermed ble det tre minutter forlengelse etter prinsippet første målet vinner. Ingen scoret i løpet av forlengelsen, slik at finalen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Nå var det gjestene fra den andre siden av fjorden som viste at de holdt hodet kaldt og stokket beina best. Sluttresultatet ble 5 – 3 til kameratgjengen fra Lensvik, som feiret seieren og pokalen som seg hør og bør.

Lensvika FC, her i angrep, ledet til det gjensto to sekunder av finalen. Foto: Skjalg Ledang

Lensvika BK -vs- Botngård FC 2:                4 - 0

Kepperduell avgjør straffesparkkonkurransen da Mindaugas Bernatavicius som voktet målet for Lensvika FC overlister Joar Dyrendahl. Foto: Skjalg Ledang