Finalekampen mot Oppsal, som også ble sendt på TV i romjula, endte til slutt 26-30 i Byåsen-jentenes favør.

Bjugning Eirin Skogen ble tatt ut til elitetroppen i den anerkjente håndballklubben i mai i fjor, etter å ha spilt for både Kongsvinger IL, Ørland BK og Bjugn IL.

Ut med skade

18-åringen var på banen de første ti minuttene av finalematchen.

- Vi startet litt dårlig, med en del slurv og tekniske feil. Vi hentet oss inn på slutten og viste hvem som stod sterkest i andre omgang, forteller Eirin om kampen.

Egen prestasjon ønsker hun ikke å snakke så mye om. Talentet fra Bjugn har nemlig vært ute med en belastningsskade i foten i syv uker.

- Jeg merket godt at jeg hadde vært bort i lang tid, og jeg var egentlig ikke spilleklar under finalen. Heldigvis er jeg på vei tilbake igjen, sier Eirin.

Lovende treninger

Treninger i etterkant av kampen har vært lovende, og allerede i helgen satser Eirin på å spille en kamp i 2. divisjonen. Hun stod imidlertid over kampen mot Rælingen onsdag.

- Det er veldig kjedelig å være skadet, spesielt når man er helt ny på laget. Men foten kjennes bra ut på trening, og det er det som er viktig nå, sier hun.

- Hvordan føles det å være norgesmester?

- Det er selvfølgelig veldig artig. Vi er en skikkelig bra gjeng, alle viser ståpåvilje, og alle har samme mål. Det er veldig artig å få oppleve dette sammen med dem, sier bakspilleren.

Lært mye

Eirin forteller at hun har lært svært mye på den korte tida hun har vært en del av elitestallen.

18-åringen, som i tillegg til å være aktiv håndballspiller studerer fysioterapi i Trondheim, har store ambisjoner for håndballkarrieren. En stor drøm er en dag å spille på det norske landslaget i kvinnehåndball.

- Men det er vanskelig, Norge har jo et av tidenes beste håndballandslag. Man konkurrerer mot mange unge og gode spillere, så det krever en del, sier talentet.