14-åringen er et talent innen badminton, og har hevdet seg i mange turneringer det siste året. I romjula gjorde han rent bord under badmintonturneringa Blodslitet 2016 i Grong.

Solid defensiv

- Jeg synes det gikk bra, til tross for at det er jul. Det var ikke så mange påmeldte, men jeg klarte å spille slik som jeg ønsket mot de som deltok, forteller Danila, som kom på 1. plass i senior A-klassen.

I de totalt seks kampene jobbet Danila særlig med den defensive biten av spillet sitt.

- Jeg forsøkte å være «på». Det var en god dag, smiler han.

16 poeng

I finalekampen møtte han verdalingen Rolf Ove Karlsen til dyst.

- Jeg hadde overtaket stort sett hele kampen, og planla på forhånd hvordan jeg skulle spille. Jeg skulle være offensiv når jeg fikk muligheten til det, forteller Danila som kunne innkassere seier og 16 poeng med hjem til Leksvik etter endt match.

- Ekstra artig

- Det er ekstra artig å vinne i seniorklassen, sier 14-åringen.

Nå ser han fram til rankingturnering i Oslo i 2017. Her møtes landets beste badmintonspillere, og Danila er en av dem.

- Da stiller jeg i U15-klassen, sier han.

Danila er villig til å jobbe hardt for å bli god i sporten.

- Mer og mer seriøst

- Hvis du er dårlig defensiv kommer man ikke langt, sier talentet, og forteller at nøyaktighet, plassering og kjennskap til når man skal være defensiv - når man skal være offensiv, er det som kjennetegner en dyktig badmintonspiller.

Selv ble han bitt av basillen da han spilte badminton sammen med sin mor i hagen hjemme i Leksvik.

- Da nevnte mamma at det fantes en badmintonklubb i Leksvik, og jeg bestemte meg for å melde meg inn. Det var veldig artig, og etter hvert ble det mer og mer seriøst, sier Danila.