Hjemmelaget kan i stor grad takke Eirik Baardsgaard for seieren. Trondheimeren scoret nemlig hele fire mål i lokaloppgjøret.

Åfjord i føringen

Åfjord startet best og tok ledelsen ved Magne Staven Larsen i 1. omgang. Så utlignet Eirik Baardsgaard alene med keeper, før Åfjord nok en gang tok ledelsen ved Staven Larsen. Stillingen 1-2 sto seg til pause.

Rett fra benken

2. omgang startet like fartsfylt som den første i det vakre høstværet. Eirik Baardsgaard prøvde seg fra 30 meter. Ballen fikk litt hjelp av vinden, touchet én gang i bakken og i mål. Like etter utligningen, kom Åfjords Daniel Tårnesvik alene med keeper. Unggutten plasserte ballen iskaldt i lengste hjørnet, og Åfjord ledet 2-3. Tårnesvik kom forresten rett fra innbytterbenken da han scoret. Etter dette var det vill vest i Bjørgan-forsvaret, og Åfjord hadde flere fete muligheter til å øke ledelsen ytterligere.

Vakker chipp

Hjemmelaget ga seg imidlertid ikke. Etter litt klabb og babb på en dødball, fikk Lars Jørgen Sundet satt ballen i mål fra drøye ti meter. Så var Eirik Baardsgaard på farten igjen. 14 minutter før full tid ble han spilt alene med keeper. Baardsgaard chippet elegant over Åfjords sisteskanse Edvard Andersen og 4-3 til Bjørgan. Baardsgaard var imidlertid ikke ferdig. Like før slutt kom han nok en gang alene med keeper, og satte like godt inn sitt fjerde for dagen til 5-3.