- Jeg håper på å få kontrakt med juniorlaget til Rosenborg. Det er det jeg vil, men det er vanskelig å være sikker, sier han til Fosna-Folket.

Assist i semifinalen

Hammer spiller i år for gutter 16-lager til Rosenborg. Lørdag var han sentral da laget spilte seg til cupfinalen etter 4-1 hjemme mot Tromsø. Staværingen kom inn på stillingen 1-1. Etter 64 minutters spill mottok Hammer ballen på om lag 30 meters hold. Han avanserte noen meter, spilte vegg med en lagkamerat lenger fram, fikk igjen ballen, brukte en touch og sendte en målgivende pasning til Teodor Berg Haltvik som la på til 2-1.

- Det ble en assist ja. Jeg er fornøyd med den, sier Hammer.

Her kan du se Hammers forarbeid til 2-1-scoringen.

Tøff konkurranse

Nå håper talentet på spilletid i finalen på Telenor Arena i Bærum 18. november.

- Først og fremst må jeg komme med i troppen, påpeker han nøkternt.

I NM er nemlig konkurransen tøffere enn i gutter 16-lagets nasjonale serie. Laget toppes da med spillere fra juniorlaget, noe som gjør at det ikke er mange rene gutter 16-spillere som får starte.

Skole og fotball

Hammer har nå sitt siste år som G-16-spiller. Skal han fortsette i Rosenborg, må han få juniorkontrakt ved sesongslutt. 16-åringen fra Stadsbygd krysser fingrene, men tør ikke spå hvordan det går. Hammer kombinerer for tiden fotballsatsingen med utdanning. Han er elev ved Strinda videregående skole som har et samarbeid med Rosenborg.

- Vi har trening i skoletida hver morgen unntatt mandager. Det er et bra opplegg, sier Hammer.

Grovarbeid

16-åringen spiller sentral midtbane. På spørsmål fra Fosna-Folket om sine kvaliteter, beskriver han seg som en grovarbeider.

- Jeg holder laget i gang. Oppgaven min er ikke å vises så mye. Jeg gjør litt grovarbeid. Jeg dekker mye rom og hindrer at de får spille der.

- Hva er dine offensive kvaliteter?

- Jeg får skryt for en-touch-spillet. Det er viktig for en sentral midtbanespiller. Det å få ballen til å gå hurtig.

- Er det mulig å anslå hvor mye tid du bruker på fotball i uka?

- Det er vel egentlig hele tida. Jeg går ikke så mye og tenker på annet, svarer Hammer.