På Idrettens hederskveld hedres blant annet en ildsjel fra hver av kommunene i Sør-Trøndelag idrettskrets.

Sjuende gang

Arrangementet avholdes for sjuende gang i år, hvor det holdes ved Clarion Hotel & Congress Trondheim. Ildsjelene fra hver kommune blir pekt ut av de lokale idrettsrådene.

Fra Fosen vil disse få sin heder (noen av begrunnelsene mangler dessverre):

Bjugn:

Triathlon Gjølgavatnet, Gjølga Vikings

  • Det startet i 2007 da Amund og Øystein skulle ha en sammenkomst for familie og naboer. Dette skulle være en sammenkomst der konkurransen i seg selv ikke var så viktig, det var deltakelsen som var hovedsaken. Siden starten har det overordnede målet vært mangfold, idrettsglede, mestring og positive opplevelser. Fokuset ble faktisk hentet fra Idrettspolitisk dokument som vektlegger, idrettsglede for alle og deretter glede, helse, fellesskap og ærlighet som verdigrunnlag for aktivitetene. Lokalsamfunnet Gjølga er lite, aktiviteten er stor.

Osen:

Brynjar Strand, Osen/Steinsdalen IL

  • Brynjar er en trimentusiast og «stifinner» med et spesielt engasjement for gode og tilgjengelige turstier. Rydding, navneskilt og varder er håndfaste bevis på Brynjars positive holdning til idrett, natur og friluftsliv generelt. Brynjar har gjort en fantastisk innsats for folkehelse, trivsel og bolyst. En positiv, blid og rotekte Ildsjel.

Rissa:

Tove Solli, Rissa IL Turn

  • Tove har vært aktivt medlem i turngruppa i Rissa IL i 18 år. Hun ble med som trener da datteren startet med turn som 7-åring, og Tove fortsatte som trener selv om datteren sluttet som 18-åring. Leder Tove vil ha et godt miljø innen turngruppa slik at alle som er med føler seg trygge og verdsatte. Turngruppa i Rissa har hovedfokus på å drive inkluderende aktivitet. Sammen med de andre trenerne legger sportslig leder Tove stor vekt på å tilrettelegge aktiviteten slik at alle føler mestring og får akkurat passe med utfordringer. Tove har kun to fravær fra turntreningene de 18 årene hun har vært med som trener. Det er ingenting som går foran turntreningene. Hun er en meget engasjert dame på turnsportens vegne, og særlig opptatt av å gi barn og unge anledning til å oppleve fysisk aktivitet i et godt fellesskap.

Roan:

Marte Sneve Øverdal, Roan IL

Ørland:

Egil Uthaug, Yrjar IL

  • Egil var med å starte bueskyting som idrett i Ørland. Først i det lokale helsesportslaget, men etter kort tid som aktivitet i regi av IL Yrjar. Egil er i tillegg «hovedskyldig» i at bueskyting har blitt en idrett flere andre steder i Fosen og Trøndelag. I over 20 år var han primus motor for IL Yrjars bueskyttere. I løpet av Egils tid som leder så sikret IL Yrjars bueskyttere 21 gull, 14 sølv og 14 bronse i NM. Klubben hadde også to skyttere da Norge tok VM-gull i lagskyting under VM i Kina i år 2000. Egil har i tillegg vært leder i hovedlaget IL Yrjar en årrekke. Egil Uthaug fortjener uten tvil å benevnes som en ekte Ildsjel!

Åfjord:

Klara Anita Brunes Flenstad og Helge Flenstad, Åfjord IL

  • Ekteparet har i en årrekke bidratt fra «sidelinjen» for å skape god stemning og gjøre et arrangement til en minnerik opplevelse. De representerer breddeidretten ved at de baker, serverer, selger, roper, er speaker og oppmuntrer publikum, spillere, trenere og lagledere. Idrett er også følelser og ekteparet får prisen for at de i mange år har stått trofast bak klubbens arrangement og støttet utøverne. For å referere dem selv «Vi må ha trua». De er veldig gode forbilder for idretten i Åfjord kommune med sin tilstedeværelse.

Ellers fra Sør-Trøndelag skal følgende hedres:

Agdenes:

Olav Sterten, Lensvik IL

  • Olav er alltid positiv og løsningsorientert person som har gjort en enorm innsats for håndballen i LIL. Han er primus motor for arrangementer med en skikkelig ramme rundt. Det skal være HÅNDBALL MED STIL! Han har gjennom 25 år vært stort sett fast på alle dugnadslister. Ordet NEI er ikke i bruk. «Det ordner seg sikkert» er svaret man får, eller: «æ skal ta en telefon». Han er også positiv til flere aktiviteter i lokal samfunnet. Han stiller opp på det meste.

Frøya:

Eli Kristin Fredagsvik og Ingrid Kristiansen, Frøya IL Håndball

Hemne:

Lina og Henry Sødahl, KIL/Hemne

  • Lina og Henry Sødahl har hatt et fantastisk engasjement i KIL/Hemne siden klubben ble stiftet i 1988.Begge var også bidragsytere i KIL før 1988, da mest som aktive fotballspillere. Lina var med som spiller på KIL’s første damelag i fotball i 1981, og Henry var en sentral spiller på KIL’s A-lag både på 1970- og 1980-tallet. Henry var videre aktiv A-lags spiller for KIL/Hemne fram til og med 1991, og oppnådde 308 offisielle A-kamper for KIL og KIL/Hemne.Lina har selv vært aktiv fotballspiller i klubben. Hun har vært lagleder og i støtteapparat både i jente-, gutte- og kvinnefotballen i Hemne uavbrutt siden oppstarten i 1988. Hun har vært medansvarlig for KIL/Hemne sin Rosenborg Fotballskole siden oppstarten i 2005. Fotballskolen arrangeres av KIL/Hemne hver sommer og den samler mer enn 200 barn i alderen 11-16 år. Henry har etter aktiv karriere bidratt som trener, uten avbrudd, for aldersbestemte lag og seniorlag både på jente- og guttesiden, fra 1992 og er det fortsatt. Han har altså vært trener både for KIL/Hemne sitt A-lag damer og de siste 4 årene i trenerapparatet for KIL/Hemne sitt A- og B-lag herrer. Han har sittet (og sitter fortsatt) i KIL/Hemnes sportslige ledelse siden 2001.

Hitra:

HITRA IL Anleggsgruppa, Hitra IL

  • Denne gruppa har med stort pågangsmot og utallige dugnadstimer bidratt til at innbyggerne har et godt og bredt aktivitetstilbud. Bygging av Blåskoghytta, bygging av Blåskogstien med gapahuker og benker. Bygging av grillhytta Torvhattenstua, opparbeidelse av Dyet turstiområde, opparbeidelsen av badeplassen ved Eidsvannet med sandvolleyballbane. Utbyggingen av Eaholmen med kai, naust og lokale som rommer store grupper både innendørs og utendørs. I samarbeid med skoler og barnehager er naustet fylt med båter og kanoer. I tillegg kjøres det skispor så snart snøen legger seg og Eidsvannet rigges med lys og brøytes så snart isen er trygg nok. Alt dette er tilbud som brukes aktivt av barnehager og skoler på dagtid, og ellers brukes flittig både på kveldstid og i helger både av fillensere og innbyggere fra andre steder.

Holtålen:

Vidar Aunøien, OK Fjell og Haltdalen IL

  • Han har vært aktiv orienteringsløper i 45 år, og er en stor administrator i OK Fjell. Vidar har synfart mange kart i Holtålen og har D-trenerkurs i orientering (det høyeste graderte på trenerstigen). Han var også løypelegger i orienterings NM i 2009. Vidar har hatt en rekke verv i Haltdalen IL, også leder, men spesielt innen langrenn både som trener, administrator og løypekjører. Vidar var også hovedleder i 20 år for idrettsleiren i Haltdalen.

Klæbu:

Bjørn Rønningen, Klæbu IL Orientering

  • Bjørn Rønningen startet sin aktive karriere i Klæbu IL fotball på 1970-tallet. Etter fotballkarrieren ble det mest friidrett, orientering og langrenn. Senere har han vært en meget sentral person som tillitsvalgt, trener og oppmann i ski, orientering og mere til. Han har i en lang periode vært leder av hovedkomiteen for tur- og terrengløpet Vassfjellet Rundt. Runners World har rangert dette løpet på sjuende plass av de ti beste og mest populære terrengløpene i Norge. Det er mye takket være Bjørn. Han betegnes som ryggraden i Klæbu IL Orientering - en ekte Ildsjel for idretten. Vi gratulerer.

Malvik:

Turid Eidem Olsen og Stein Arne Olsen, Hommelvik IL

  • Ekteparet Turid og Stein Arne har en årrekke være dypt engasjert i håndballavdelingen gjennom verv som trenere, sportslig leder, leder av Håndballavdelingen, kioskansvarlig, ansvarlig for håndballskole og cuper. Sveberghallen har vært ekteparet sitt andre hjem i flere år.  Ekteparet er meget engasjert og har sterke meninger, som har medført positive effekter for idretten i kommunen.

Meldal:

Ola Bjørkøy, IL Nor

  • Ola har vært leder av IL Nor siden 2006, han har hatt styreverv i laget siden 1992.Han har også vært leder av Meldal Idrettsråd siden 2006. Gjennom idrettsrådet har Ola vært en stor pådriver for å få bygget idrettsanlegg i hele kommunen. Ola har hatt ansvaret for tidtaking på alle skirenn i laget tilbake til nittitallet. Han er også med i orienteringsgruppa i idrettslaget.

Melhus:

Martin Borten, NMK Melhus

  • Vaktmester, altmuligmann, stenplukker, maling av curbs, vedlikehold av bc- og rcn-bane, oppmerking av bane, gressklipping, kontroll av hus og nødvendig vedlikehold innvending og utvendig, snøbrøyting, med andre ord «som poteten, kan brukes til alt» på NMK Melhus sin bane på Bollandsmoen. Han deltar på alle treninger som farfar, vaktmester eller tilskuer. Mange drar også kjensel på ham når han besøker andre baner rundt om i landet. NMK Melhus og Melhus Idrettsråd setter umåtelig pris innsatsen Martin gjør og gir ham status som «Ildsjel for Melhus Kommune 2016».

Midtre Gauldal:

Ivar Olav Aune, Rognes IL

  • Ivar Olav spilt selv aktiv fotball for fire forskjellige lag i kommunen. Han startet som fotballtrener først på 80-tallet. Dette ble til flere år som trener og oppmann for lag i aldersbestemt klasser. Siden har han hatt styreverv og lederverv i idrettslag siden 1990.Han har i flere perioder vært leder og styremedlem i Midtre Gauldal Idrettsråd.Han er en sterk pådriver for å få til ting, og stiller alltid opp, eller organiserer dugnader, eller andre ting for å skaffe inntekter til idretten. Han har et enormt pågangsmot, sier aldri nei, deltar alltid der det er behov for hjelp.

Oppdal:

Inge Lauritzen, Oppdal IL Fotball

  • Inge er sportslig leder i fotballgruppa, med ansvar for sportslig utvalg, barnefotball, ungdomsfotball, trenerutvikling, trenerforum, sportsplan osv. Han har tatt over rollen som organisator for faglig innhold fotballskole. Han har gjennom flere sesonger trent flere lag - både jentelag og guttelag og er ivrig deltaker på Trøndelag Fotballkrets seminarer, kurs og samlinger. Noe av det viktigste er at Inge startet, og fortsatt organiserer, den populære felles fotballavslutningen i kulturhuset. En Ildsjel med innsatsvilje og omtanke.

Orkdal:

Tor-Arne Opphaug, Orkanger IF

  • Tor-Arne Opphaug har lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for Orkanger Idrettsforening, spesielt gjennom sitt engasjement i Idrettsparken på Orkanger. Tor-Arne har stort sett benyttet all sin fritid i voksen alder på å holde Idrettsparken åpen for barn og unge. Tor-Arne har vært en sentral person i arbeidet med å skape et stort dugnadsmiljø innen OIF Anlegg med et totalansvar for drift og vedlikehold av Idrettsparken, dvs nærmere 50 000 kvm (!) med idrettsbaner tilrettelagt for barn og unge i Orkdal kommune.

Rennebu:

Lars Rokkones, Rennebu IL

  • Lars er en Ildsjel som alltid stiller opp. For eksempel når Trimgruppa i Rennebu IL lager sykkelkarusell i bygda. Lars har vært med på arrangementene siden starten i 2001. Dette er et typisk lavterskeltilbud som er rettet mot hele familien – unge og gamle, alle mann ut! Som Lars pleier å si: «Det må ikke være for høytidelig!».

Røros:

Oddmar Haugsbak, Glåmos IL

  • Røros IR har valgt Oddmar til årets Ildsjel for arbeidet med aktivitet for personar med funksjonsnedsettelsar. Prisen tildelast han særleg for entusiastisk og tålmodig arbeid med etablering av El-innebandy på Røros. Hans evne og entusiasme har gjort at det er skapt eit tilbod som foregår kvar veke. Alle deltakarane har sine eigne, personlege, «EL-sportsstolar». Deltakarantallet veks og idrettsgleden er stor. Ikkje minst har hans kamp for utgiftsdekning vore avgjerande for at tilbodet er oppe og går.

Selbu:

Oddveig og Bjørn Fagervold, Selbu IL

  • Ekteparet kom flyttende til Selbu på 1990-tallet og har vært aktive i Selbu IL siden. Oddveig har hjertet i trimavdelingen mens Bjørn har ledet hovedlaget eller hatt andre verv.Fra 2003 og til dags dato har de både løpt i og organisert laget fra Selbu i St Olofsloppet. De ordner det meste – reise, opphold, mat, samlinger og organisering. De har et langt «rulleblad» med frivillig arbeid i korps, ungdomslag og idrett. De beskrives som lune personer med en fantastisk framferd – kunnskapsrike, lyttende, empatiske. To Ildsjeler med stå-på-vilje.

Skaun:

Ole Hammer, Buvik IL

  • Ole startet sitt engasjement i skiidretten i 1980, da begynte sønnen med ski. Han var med som trener, leder, organisator, skismører og løypekjører i en årrekke i Buvik IL. Han var med å starte Skaun Skiteam der han ble leder. Han sto i bresjen for å skaffe den første løypemaskina til laget på 80- tallet og har arbeidet for fornyelse av maskinparken til dags dato. I tillegg har han fått tid til verv i skikretsen og frivillig innsats i Granåsen. I dag driver pensjonist Ole med løypetraseer, løypekjøring og mekking. Buvikmarkas bestefar.

Snillfjord:

Peggy Marit Krogh, Krokstadøra IL

  • Peggy Marit er lik frivillig arbeid. Frivilligheten har gitt mange år i styret i idrettslaget. I idrettslaget har hun har arbeidet med planlegging, arrangementer og aktiviteter. Svømming, badevaktkurs, skitrim, idrettsskole, trimløp og skihytta. Peggy Marit er et ja-menneske som alltid er positiv, engasjerende, inkluderende og kreativ. Hun tar på seg ansvar og er en viktig bidragsyter for at idrettslaget skaper gode og fine aktiviteter for barn og unge.

Trondheim:

Øystein Glåmseter,Trondhjems Tennisklubb

  • Øystein er historien om studenten som ble igjen i Trondheim - for å realisere drømmen om ny hall for tennissporten i byen. Øystein har i mange år virket som leder for NTNUI sin tennisgruppe, som frivillig instruktør for andre studenter og som trener for barn og unge i byens øvrige tennisklubber. Øystein har med sitt positive vesen, enestående evne til å møte utfordringer og åpne søken etter løsninger, vært den største bidragsyteren til at prosjektet for ny sambrukshall for idrettene tennis, bordtennis og tae-kwon-do kan stå klar i Trondheim i 2017.

Tydal:

Jan Olav Aas, Tydal IL