Det var klart for lokalderby i 5. divisjon mellom Ørland BK og FK Fosen på Oksvoll gras i Bjugn lørdag. Gjestene gikk seirende ut etter en målrik kamp som til slutt endte 4-3.

Sterk åpning

Ørland åpnet sterkt, og etter 17 spilte minutter kom første skåring ved Emil Abrahamsen. Vertskapet, som for lengst har rykket ned til 6. divisjon, ville imidlertid ikke gi naboen i sør en lett match – og utlignet ved FK Fosens Kjartan Kjøsnes kun fem minutter senere.

Det er likevel Ørland som skaper flest sjanser, og etter 37 spilte minutter slår gjestene til igjen, denne gang ved spiller Kristian Kleppe.

To på rad

I kampens andre omgang kommer to skåringer på rad fra Ørland: Jim Hage sørger for stillinga 3-1, og kort tid etterpå setter Kristian Kleppe inn sitt andre mål i kampen.

Men hjemmelaget har slett ikke gitt opp til tross for stillinga 4-1. Det er FK Fosens Sondre Kanstad som skårer etter 65 spilte minutter. Tilhengerne fra Bjugn aner håp når Kjartan Kjøsnes skårer igjen på tampen av kampen, men naboene ble likevel for sterke og kampen ender 4-3 til Ørland.

- Soleklart best

Trener for Ørland BK, Trond Øvergård, mener Ørland vinner fortjent.

- Som alltid er det jevne kamper mellom FK Fosen og Ørland, men vi er soleklart best i dag. Vi skårer kanskje lite i forhold til hvor mange sjanser vi skaper, og det blir unødvendig jevnt. Men alt i alt synes jeg vi vinner fortjent, sier Øvergård.

Disse tre poengene kommer godt med i de to siste kampene.

- Vi må vinne i hvertfall en kamp til for å unngå å rykke ned. Vi har en mulighet enda, sier treneren.

Ekstra høy temperatur

Trener for FK Fosen, Marius Ulleberg, er fornøyd med innsatsen.

- Dette er meget bra jobba. Vi har rykket ned for lenge sida, men moralen er på topp og vi gir alt vi har, sier Ulleberg etter endt match.

Lagets kaptein, Eirik Haugan Strand, medgir at det hadde vært spesielt gjevt å slå Ørland.

- Det blir ekstra høy temperatur og ekstra artig å spille i et slikt lokaloppgjør. Jeg synes vi spiller en av våre beste kamper i sesongen i dag, sier kapteinen.

Se bildegalleri fra kampen øverst i saken.