Skogen har tidligere spilt for Bjugn IL, Ørland BK og Kongsvinger IL. Nå er bakspilleren aktuell som et av de nyeste tilskuddene i stallen til anerkjente Byåsen.

- Jeg prøvespilte for dem i mai, og fikk beskjed om at jeg var tatt ut like etterpå. Det føltes helt uvirkelig, sier Eirin, som til daglig studerer fysioterapi i Trondheim.

Drømmen oppfylt

Hun har spilt håndball siden hun var bare fem år gammel, og medgir at det lenge har vært en drøm å få spille for Byåsen.

- Det har vært en drøm siden jeg var lita jente. Det er et av de klart beste lagene i Norge, i tillegg til at det på en måte er lokalt for meg. Det å få spille på et slags hjemmelag er veldig artig, sier hun.

Før overgangen til Byåsen har Eirin spilt for tredjedivisjonslaget Kongsvinger IL.

- Jeg føler at jeg har hoppa over noen trinn, siden jeg kommer rett fra tredjedivisjon, ler hun.

Ble hjerteoperert

Eirin beskrives av sin nye håndballklubb som en spiller med styrker som «fart og kraft samt et godt blikk».

For Eirin er det slett ingen selvfølge å bli tatt ut til elitelaget. For tre år siden ble hun nemlig operert for en dobbel knute i hjertet. Tilstanden førte til at hun fikk hjerteflimmer, ble svimmel og var plaget med pusten.

- Da jeg bestemte meg for å satse på håndballen og flytte til Kongsvinger, valgte jeg å ta operasjonen, selv om legen ikke anbefalte det ettersom jeg var så ung. Aktivitetsnivået mitt ville bare øke i forbindelse med satsinga, forteller Eirin, som i dag er svært fornøyd med valget hun tok.

Debuterer onsdag

- Det er selvfølgelig artig å komme hit der jeg er i dag.

Onsdag kveld debuterer hun for Byåsen i sesongens første kamp, som spilles mot Halden på hjemmebane.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å få spilletid. Jeg spiller blant annet samme posisjon som Ida Alstad og Emilie Hegh Arntzen, så nivået er høyt og konkurransen om spilletida er stor, sier hun.

Men Eirin skal ikke deppe over en mulig kveld på benken. Sesongen vil by på mange sjanser.

- Nei, det blir veldig spennende bare å få være med i troppen. Det er et stort skritt, sier håndballtalentet.