I familien Haugseth er alle engasjert i bueskyting. Søndag sikret mamma Marit Haugseth seg sitt tredje NM-gull i langbue, og ble også belønnet med årets kongepokal.

- Holdt på å ramle ned fra seierspallen

- Marit holdt på å ramle ned fra seierspallen da speakeren kunngjorde at hun fikk kongepokalen, sier ektemann Arild Haugseth som trofast stiller opp for bueskytterne i Il Yrjar.

- Jeg holdt på å dø, var helt i sjokk, sier kongepokalvinneren om det samme øyeblikket.

-Tenke ikke tanken på kongepokal

- Jeg var sikker på at det var Runa (Grydeland, red. anm) som skulle få kongepokalen, og tenke ikke så mye som en tanke på at jeg var i nærheten, sier Marit Haugseth.

Det er en nokså avansert poengutregning som legges til grunn når vinneren av kongepokalen skal kåres, og i år var det landets beste langbueutøver de siste årene som med norgesrekorden i kvalifiseringen lørdag og gullet i søndagens finale nådde høyest blant kvinnene under NM.

I tillegg til Marit Haugseth så sikret skytterne fra IL Yrjar seg nok et gull, en søl og en bronse under søndagens individuelle finaler i årets NM skive som i helga er arrangert i Sandefjord.

Nytt NM-gull til Runa Grydeland

Tidligere verdensmester Runa Grydeland fra Roan, som representerer Il Yrjar, tok gullet i klassen compound damer.

I rekruttklassen avsluttet Malin Stranden fra Bjugn med å prikke inn piler som holdt til sølv i compound rekrutt jenter.

Ørlendingen Mads Haugseth, som i år har deltatt i både VM og World Cup for Norge, måtte nøye seg med bronse i dagens finaleskyting i compound herrer. Dermed ble det mor Marit Haugseth som i år fikk med seg de gjeveste troféene i bueskytterfamilien Haugseth. For to år siden var det Mads Haugseth som reiste hjem med kongepokalen etter NM skive.

Skytterne fra IL Yrjar sikret seg tilsammen sju medaljer under helgas NM skive i Sandefjord. Foto: Heidi M. Haugseth