-Jeg skulle aller helst ha gått for Leksvik også i fortsettelsen. Men jeg innså etter hvert at det kom til å bli vanskelig dersom jeg skulle ha mulighet til å satse så hardt som jeg ønsker og ikke minst må for å ha noen som helst mulighet til å gå så fort at jeg hevder meg. For jeg er avhengig av et treningsmiljø og støtteapparat. Det er viktigere enn noen gang etter at jeg flyttet til Rogaland. Det fikk jeg erfare det siste året da jeg satset på egen hånd, sier Anders.

28-åringen som valgte å gå sine egne veier da elitesatsingen i Leksvik idrettslag opphørte.

Ny erfaring

Det var en ny erfaring som Tettli Rennemo ikke ville ha vært foruten. Selv om han utover i sesongen fikk erfare at det er mest plusser med å være en del av et team. Likeså ha faste smørere og et støtteapparat som det er mulig å trekke veksler. Det er litt enklere sånn sett med løping og en del andre idretter. Anders som gikk verdenscup sist vinter føler fortsatt at han har mye ugjort.

Har stort potensial

-Det er det som er motivasjonen for at jeg fortsetter satsingen. Jeg er innforstått med at det krever litt mer av meg så lenge jeg har flyttet fra gode og forholdsvis stabile snøvintre til et snøfattig distrikt. Men jeg føler at jeg i fjor fikk bevist i enkeltrenn at jeg har potensial til å gå fort på ski de gangene det klaffer. Det var helt klart en opptur at jeg ble tatt ut til World Cup-rennet på Lillehammer selv om jeg ikke lyktes der, sier Leksvik-gutten til lokalavisa.

Det var mange som trodde det var slutt på satsingen til lillebror Tettli Rennemo da han giftet seg og flyttet til Vestlandet. Selv om Anders var tydelig på at han fortsatt hadde intensjoner om å gå fort på ski gård. Han er fortsatt av den oppfatning at det er fullt mulig selv om det er mindre snø i Ålgård og Rogaland for øvrig. Anders prater varmt om rulleskiforholdene og mulighetene for andre former for bartmarktrening. De er etter det vi forstår ganske så unike.

Valget falt på Henning

-Hvorfor valgte du å melde overgang til en annen nordtrøndersk klubb, Anders?

-Det handler ene og alene om at jeg følte jeg måtte tenke på meg selv dersom jeg skulle satse videre. I Henning skilag får jeg en dyktig og dedikert trener i Audun Kolstad. Det viktigste blir imidlertid at jeg månedlig får være med på ukelange samlinger og får brynt meg på utøvere som har gått eller har ambisjoner om verdenscup. Det ble til slutt avgjørende for mitt valg, sier han.

Bra sesongoppkjøring

Anders Tettli Rennemo har så langt hatt en bra sesongoppkjøring. Han har få sykdomsdager og er godt i rute til det han håper skal bli en god sesong. Onsdag kveld deltok Anders i 60-kilometer langt rulleskirenn og de neste dagene venter flere konkurranser i Blink-festivalen på den målbevisste leksværingen som bruker rennene i Sandnes-området som hardøkter og gode gjennomkjøringer. Det er minst like viktig som å oppnå gode plasseringer i de sterke startfeltene.