- Vi har lagt lista høyt, med at vi arrangerer absolutt alle grener her. Da er fallhøyden også stor. Men skyteklubben har ganske god kompetanse så jeg tror det skal gå fint, sier leder for skyteklubben Morten Antonsen.

Søndag går de første konkurransene av stabelen. Det er ventet 350 skyttere til mesterskapet totalt. At alle grenene vil foregå på Ørland anser lederen som en fordel både for skyttere og Fosen.

Flest deltakere på tirsdag

- Det er kjempespennende og skytterne prøver seg på flere grener. Samtidig er det lagt opp til at de skal ha tid til å se seg omkring på Ørlandet og resten av Fosen.

Antonsen ønsker også lokalbefolkningen hjertelig velkommen til å se på. Første gren ut er silhuettskyting, hvor man skyter på metallplater formet som dyr med håndvåpen eller rifle. Konkurransen innen silhuettskyting avsluttes mandag, og det er etter dette det blir spennende, forteller lederen.

- Det er ikke så mange deltakere søndag og mandag. Fra tirsdag og utover arrangeres de grenene som de fleste kommer på.

Foruten silhuett, arrangeres det over ti andre grener: Standardpistol, finpistol, grovfelt finaler finpistol, grovpistol, finfelt, hurtig fin, revolverfelt, hurtig grov, militærfelt, spesialpistol & revolver, samt Magnum 1 og 2.

Vil lage ny standard

Flere av finalene til grenene arrangeres ikke på skytebanen, men på Brekstad.

Antonsen og skytterlaget håper og tror at årets mesterskap vil bli tidenes arrangement.

- Vi håper det blir et arrangement vi kan se tilbake på med stolhet, og som setter en ny standard. Det har vi jo klart før.

Antonsen sikter til arrangementet skytterklubben arrangerte i 1993.

- Det var et stort arrangement hvor vi satte en ny standard. Men, dette her er større enn hva det var i 1993.