Torsdagens dagsetappe var på drøye seks mil fra Åre til riksgrensa i Sandvika. Thomas Fremo sprang de to første etappene for Fjellørnen. Skifantomet Petter Northug sprang de samme etappene for Mosvik, som kniver med Fjellørnen i sammendraget.

- Fremo slo Northug med klar margin, forteller lagleder, trener og løper Erlend Simonsen til Fosna-Folket.

Laglederen forteller om strålende innsats i løypa også torsdag.

- Får ut potensialet

- Vi tok 5. plassen på dagsetappen og klatret opp til 5. plass også i sammendraget. Det har jevnt over gått veldig bra. Ingen har gått på noen smeller. Vi får virkelig ut potensialet til laget. Jeg tror ikke vi klarer å tyne noe mer ut av troppen. Foran oss i sammendraget har vi lag som Strindheim som er toppet med eliteløpere, påpeker Simonsen.

Mye nedover

Over 200 lag deltar i årets utgave av loppet og Fjellørnen kjemper altså helt i toppen. Fredagens etapper går fra riksgrensen i Sandvika til Levanger. Ned til Verdal er det mange slake nedoverbakker. Det har Fjellørnen tenkt på i laguttaket.

- Sindre Strandheim og Aksel Rødsjø skal bryne seg på de lange, slake nedoverbakkene. Det er to solide løpere, påpeker Simonsen.

Torsdag hadde Fjellørnens førstelag også en debutant ute i løypa. Det var 14 år gamle Helge Sæther.

- Han sprang kjempebra, sier Simonsen.

Leksvik nest best

Leksvik har de siste årene gjort det svært bra i loppet. I år hadde imidlertid leksværingene nok med å stille lag. Etter onsdagens dagsetappe lå Leksvik på 21. plass og var nest best av Fosen-lagene.

- Jeg vet faktisk ikke hvilken plass vi er på etter dag to. Vi har ikke nett-tilgang her. Men vi sprang bedre torsdag enn onsdag. Kilometertiden ble forbedret fra 4 minutter og 3 sekunder på kilometeren onsdag til 3 minutter og 54 sekunder på kilometeren torsdag, sa lagleder Øystein Ramdal like etter målgang torsdag.