«Loppet» pågår over fire dager fra onsdag til lørdag. Onsdag gikk starten i Östersund og løperne skal etter planen i mål på Trondheim torg lørdag.

Fremo fra start

Som ventet var Fjellørnen godt rustet før årets styrkeprøve. Laget var ventet å være suverent best av fosningene. På første dag slo det til. Fjellørnen leverte en solid 6. plass på den 11 mil lange strekningen fra Östersund til Åre. Første dag inneholdt i alt 18 etapper. Thomas Fremo, som i vår blant annet imponerte med en sterk 2. plass i Botn rundt, sprang de to første etappene for Fjellørnen.

- Fremo vekslet vel som nummer tre etter sine ni kilometer, sier lagleder, trener og løper Erlend Simonsen.

Tidenes beste?

Han forteller om sterk innsats av alle Fjellørnen-løperne onsdag.

- Det var skikkelig super innsats av hele gjengen. Jeg tror dette må være det beste Fjellørnen har prestert på en dagsetappe i loppet. Det er varmt, medvind og fine løpeforhold, forteller Simonsen.

Flere av Fjellørnens unggutter markerte seg også. Blant dem er 15 år gamle Mathias Solli og 14-åringen Håkon Simonsen.

Mål om 5. plass

Fjellørnen knivet med Mosvik om 5. plassen onsdag. Ved siste veksling var Fjellørnen først, men Aksel Rødsjø sprang fosningene inn til 6. plass på siste etappe.

- Tror du dere klarer å beholde 6. plassen helt til mål i Trondheim?

- Vi må ha ambisjoner om det. Vi har et såpass sterkt lag og har toppet det med de beste løperne fra Fosen. Vi har ikke mulighet til å konkurrere med Strindheim og de tre beste lagene, men vi bør klare å komme i mål like bak de aller beste, mener Simonsen.