St. Olavsloppet er sesongens store mål for mange løpere på Fosen. I dag tidlig går startskuddet i Östersund, og lørdag ettermiddag brytes målsnora i Trondheim. Sju lag fra Fosen deltar i den 29. utgaven av den populære landevegsstafetten på nesten 34 mil.

I teten

- Ambisjonen for førstelaget vårt er å kjempe i teten. Thomas Fremo og Ørjan Kjeldsli er drivkreftene i laget. Sindre Grønflaten har også vist god løpeform i sommer. Stammen fra tidligere år er beholdt. Ungguttene er blitt ett år eldre, og de springer bra. Jeg må skryte av Erlend Simonsen. Han har lagt ned en utrolig innsats for laget i flere år, sier Tore Solli i Fjellørnen IL.

I fjorårets stafett endte laget til slutt på en sjuendeplass.

- Andrelagets ambisjon er å ha det artig. Vi har med en del unge løpere, og at de yngste skal være med å ha det artig, er viktig for oss. Det handler om rekruttering. Og så er det et mål å slå Skaugas lag, sier Solli.

- Et mosjonslag

- Vi er et mosjonslag, og stallen er noe spinkel. Vi håper på å bli blant de 60 beste lagene. Det er mange ungdommer som vil være med å løpe, og det er bra. Vi har om lag 20 løpere som er under 25 år. Men vi har også med gammelkailla og godt voksne damer, sier Magne Tung i Stadsbygd IL.

Toppløpere og mosjonister

I Leksvik IL er ambisjonsnivået senket betraktelig i forhold til i fjor.

- Vi er glade over å ha greid å få til et lag. Vi har ingen sjanser til å komme opp mot det vi var i fjor. Vi har et variabelt lag med både toppløpere og mosjonister. Begge brødrene Tettli Rennemo skal løpe de to siste dagene, og Andreas Myran Steen skal løpe tre etapper den første dagen. Det er disse tre som må dra lasset, sier Øystein Ramdal som selv skal iføre seg shorts og joggesko alle løpets fire dager.

Utfordringer

Laget Ørland Flystasjon/Flyteknisk har heller ikke noen store ambisjoner foran årets stafett.

- Vi har hatt noen utfordringer med å skaffe folk, men vi stiller lag. Noen store ambisjoner har vi ikke, men vi håper å kunne hevde oss på samme nivå som i fjor. Tidligere kriget vi med andrelaget til Fosen Løpeklubb, men dette laget er jo lagt ned nå. Knut Ole Fagervold og Geir Røkke er gamle travere som er viktige for oss, og så har vi med en del unggutter, forteller Lavrans Skanke.

Vil slå Stadsbygd og Fjellørnen

IL Skauga har lang fartstid i St. Olavsloppet, men sliter med å få nok løpere til å dekke alle etappene.

- Målet vårt er først og fremst å gjennomføre og at vi får folk på alle etappene. Plasseringsmessig håper vi på å gjøre det like bra som i fjor. Og så har vi som mål å gjøre det bedre enn Stadsbygd og Fjellørnens andrelag, opplyser Lars Ingar Enebakk som selv skal løpe flere etapper for laget.

Løper i to dager

Team Skånøy er et familielag med base i Rissa, og den løpeglade familien skal i likhet med flere lag delta i bare deler av stafetten.

- Vi skal springe de to siste dagene. Ambisjonen vår er å få samlet gjengen og springe og komme i mål å ha det artig sammen. Det sosiale er viktig for oss. Og så er det artig at vi får med oss de yngste familiemedlemmene på dette. Totalt stiller vi med i overkant av 20 løpere, forteller Johanna Skånøy.