Rammen rundt nabooppgjøret lørdag ettermiddag mellom Ørland BK og FK Fosen kunne ikke vært bedre. Ei innbydende gressmatte på Lundavoll i Ørland, sol fra blå himmel og Kopparn i Bjugn tronende i bakgrunnen. Alt lå til rette for et flott oppgjør mellom to nabolag i 5. divisjon.

Hadde ballen, skapte lite

Richard Hoøen skapte håp om hjemmeseier da han sørget for ledelse til Ørland i 1. omgang. Ørland hadde nok ballen mest også etter scoringen, men skapte lite innenfor FK Fosens 16-meter.

Med drøye fem minutter igjen til pause var det i stedet unggutten Kjartan Kjøsnes som kvitterte for gjestene, slik at det sto 1-1 til hvilen.

Scoret i begge mål

Kvarteret ut i 2. omgang var Eivind Thoresen, som har erfaring fra spill i 2. divisjon for Tromsø,  fint frampå og sørget for at gjestene hadde snudd kampen. Ledelsen holdt seg til det gjensto 7-8 minutter av kampen. Magnus Thesen la et frispark for hjemmelaget, da samme Thoresen var uheldig med an avklaring og sendte ballen i eget mål.

FK Fosen nærmest seier

I kampens siste minutter hadde FK Fosen flere muligheter til å avgjøre kampen til sin fordel, men uten å lykkes. Dermed endte dagens lokalderby med 2-2 og poengdeling. Men, FK Fosen var denne gang nærmest seieren.

- Vi kom med ett poeng, og vi drar med ett poeng, sa FK Fosen-trener Marius Ulleberg etter kampen. Han mente målscorer Kjartan Kjøsnes var den som gjorde det best av samtlige på banen, unggutten som snart fyller 18 år leverte en solid innsats for gjestene. Det siste deles nok av flere som så oppgjøret.