Det er fra sine egne en skal ha det, og denne gangen var det Erik Enebakk som gjorde dette til en sannhet. Den tidligere Fosen-spilleren startet showet seks minutter uti kampen etter å ha fått servert kula fra Fredrik Utstrand. Deretter gikk det utelukkende Rissas veg nesten helt til slutt.

Kent Skalmerås forsynte seg fire ganger. Tre etter pasninger fra Vegard Stoum og én fra Erling Tonning Hagen. Jonas Bertelsen dyttet inn nok ett for gjestene.

FK Fosens Eirik Strand greide mot slutten å finstille siktet nok til at han fikk slegget inn en nettsuser bak Rissas keeper. Dessverre for Fosen ble det med det ene trøstemålet.

Som sagt kunne resultatet ha tydet på at det var to svært ulike motstandere som møttes, men Rissas overlegenhet lå verken i duellene eller i overlegen ballbesittelse eller slurv i heimelagets forsvar.

Kenneth Skarsvåg i Fosens trenerteam telte for eksempel 8 – 0 i antall offsides. Noe av det kan tilskrives forskjellig taktikk for så spille opp ballen mot motstanderens kasse. Fosen tråklet seg gjennom forsvaret, mens Rissa benyttet flere langpasninger. Likevel viser det også at forsvaret til FK Fosen gjorde jobben sin og markerte fint.

Samtidig veit en at Rissa manglet flere sentrale spillere. Blant annet to midtstoppere.

Fosen var flere ganger inne i Rissas sekstenmeter og truet med å penetrere målmarkedet – uten å lykkes. Rissa på sin side fikk bedre uttelling for sine angrep.

Gjestenes unge mannskap hadde både hurtighet, seighet og pågangsmot og den ekstra gefühlen som skulle til for å lage sjanser om til resultater.

Lagene fikk seks cornere hver. Nok en pekepinn om at kampen var mer jevnspilt enn resultatet tilsier.

Opptellinga viser et gult kort til Fosen og ett rødt til Rissa for hands like foran mål. Her gjorde dommer Sten Åknes det eneste riktige.

Vi kommer grundigere tilbake til denne kampen i papiravisa tirsdag.