Ole Martin Kristiansen (24) fra Brekstad kom på en imponerende andreplass i styrkekonkurransen Rogalands Sterkeste Open forrige helg.

Kristiansen er bosatt i Trondheim, og satser alt på hard trening.

Blytunge løft

I helgas konkurranse målte deltakerne krefter ved blant annet å velte 500 kilos tunge traktordekk, bære kofferter og rammer på 135 kilo med tilhørende dekk på over 100 kilo.

- Vi løfter på mye rart, ler Ole Martin.

Selv prøvde han seg på en ny teknikk da han skulle løfte to blytunge kofferter og samtidig få med seg et dekk på en strekning på 15 meter.

- Det dekket var så stort og uhåndterlig at jeg bestemte meg for å prøve å ha det rundt halsen som et smykke. Men det funka ikke så bra, ettersom jeg satt fast da jeg skulle legge ned dekket igjen. Så der tapte jeg nok en del tid, forteller han.

Målrettet

Han hevdet seg imidlertid i flere av øvelsene, og er storfornøyd med andreplass.

- Jeg hadde ikke forventet å slå Jørgen, som vant. Han er utrolig god i de fleste øvelser. Så jeg er kjempefornøyd, sier Ole Martin.

Nå ser han imidlertid framover mot 2. september, hvor Norges sterkeste mann skal kåres på Vinstra. Kun 12 deltakere får knive om tittelen.

- Målet er selvfølgelig å vinne, og i hvert fall få pallplass. Jeg har hatt et ønske om å bli landets sterkeste helt siden jeg starta opp som 16-åring.

En eventuell seier betyr at Ole Martin får konkurrere internasjonalt. Men før den tid skal han trene mye – og spise mye.

- Livet mitt har gått i trening og spising stort sett hver dag de siste åtte årene. Jeg har vært like målrettet siden dag en, og ofrer alt for dette, sier han.

Ole Martin i aksjon med stokkpress på 161 kilo. Målet hans er å bli Norges sterkeste mann. Foto: Tore Gudmestad