Åfjordingene imponerte stort i onsdagens cupkamp mot Rosenborg. På forhånd hadde blant andre tidligere landslagstrener Egil "Drillo" Olsen tippet 0-11-seier til Rosenborg.

Omstendig av RBK

Rosenborg forsøkte å ta tak i kampen fra start på Åset, men slet veldig med å komme til sjanser. I hele 1. omgang klarte Tippeliga-lederen å produsere kun tre målsjanser. Åfjord var faktisk også farlig frempå én gang. En RBK-forsvarer headet tilbake til keeper Pavel Londak som glapp ballen. Londak rakk å få fatt i kula igjen før ballen passerte dørlinja.

Rosenborg imponerte absolutt ingen på Åset. Laget spilte omstending og med mange tversoverpasninger og støttepasninger. Det manglet fremdrift og offensiv samhandling. Åfjord klarte på sin side ikke å holde på ballen, og det ble som oftest med lange baller i bakrom med adresse Daniel Tårnesvik.

Skapte lite

Hjemmelaget la ned en vanvittig innsats på Åset onsdag. Flere av spillerne spilte nærmest over evne. Aller best var kaptein og spillende trener Magne Staven Larsen. Han var trygg med ball, jobbet iherdig og lekte seg av og til forbi småsvimle RBK-spillere.

Rosenborgs assistenttrener Erik Hoftun var selv lite imponert over det hans lag presterte på Åset.

- Vi skapte ikke så mange sjanser som vi ønsket å gjøre. Det gikk tregt fremover.

- Hva med effektiviteten?

- Det var først etter 2-0 vi begynte å produsere mye sjanser. I 1. omgang slet vi veldig med å komme til muligheter. Alt i alt er jeg litt skuffet over hva vi presterte, men det viktigste er jo at vi går videre til neste runde, sier Hoftun.

Fikk hull på byllen

2. omgang startet som den første. RBK trillet ball, mens Åfjord lå kompakt i forsvar.

Så fikk endelig Magnus Stamnestrø hull på byllen etter 55 minutters spill. Etter scoringen forventet nok mange enveiskjøring, men slik gikk det ikke.

Åfjord var faktisk farlig frempå et par ganger. Daniel Tårnesvik fikk til et skudd på mål, mens Magne Staven Larsen skjøt utenfor på en kontring.

Tvilsom straffe

Det måtte et straffespark til for at Rosenborg økte ledelsen. Dommeren mente at Raymond Adsen Braseth handset inne i 16-meteren. Den avgjørelsen var mange, blant andre Egil "Drillo" Olsen, uenig i.

- Den straffen er jeg ikke enig i, sa han til Fosna-Folket etter kampen.

Åfjords ellers meget gode keeper Thomas Adsen kastet seg feil vei, og Rosenborg økte til 0-2.

Mot slutten av kampen produserte Rosenborg flest sjanser, men Åfjord holdt bra stand. Helt på tampen økte Olaus Skarsem til 0-3.

Åfjord kom fra kampen med æren i behold og vel så det. Åfjordingene ga Rosenborg kamp. At det tok Rosenborg 55 minutter å score, er nærmest ikke til å tro. Åfjord-spillerne fortjener all honnør og skryt, mens Rosenborg leverte en forestilling på nivå med finsk fjernsynsteater uten teksting.

2406 tilskuere

Rammen rundt kampen på Åset ser man nær sagt aldri maken til på Fosen. 2406 tilskuere var på stadion. I tillegg var rundt 200 frivillige i sving. Det ble akkurat den folkefesten alle spådde på forhånd. Rosenborgs supporterklubb Kjernen var stort sett muse stille kampen gjennom. Først da Rosenborg tok ledelsen etter 55 minutter kom det livstegn fra dem.

Fosna-Folkets liveoppdatering fra kampen:

1. runde i cupen

Åset stadion i Åfjord

Åfjord - Rosenborg 0-3 (0-0)

2. omgang:

90. Kampen er over. Egil "Drillo" Olsen har kåret dagens Åfjord-spiller: Magne Staven Larsen.

Åfjord hadde fortjent en scoring. Rosenborg imponerte absolutt ingen.

90. Kampen ebber ut. Åfjord har overrasket alle og spilt over evne. Enormt imponerende av hjemmelaget. Å si at RBK har levert svakt, er et solid understatement.

90. Overtid på Åset. Staven Larsen får frispark imot seg nede ved cornerflagget. Der kunne det blitt noe for hjemmelaget.

88. En pasning som illustrerer RBKs kamp. Ballen går høyt over mottakeren og utover sidelinja i retning pressetribunen.

86. MÅL. 0-3. Olaus Skarsem triller ballen ned i lengste hjørne. Fint RBK-angrep. Ballen slås ut 45 grader og der er Skarsem på plass.

86. Ny kjempesjanse for RBK. Adsen redder skuddet fra Rashini.

85. Åfjord hadde virkelig fortjent et mål. Leverer en svært, svært imponerende kamp her. Undertegnedes 1-16-tips blir gjort til skamme. Tar av meg hatten for Åfjord-spillernes innsats og opptreden på banen.

84. RBK skaper mange sjanser for øyeblikket, men klarer ikke å få ballen i mål.

83. Riku Riski får ballen utpresset på 8 meter. Skyter utenfor. Forferdelig svakt. Med avslutninger som Risku har vist i dag, hadde han ikke spilt seg inn på Åfjord en gang. Like giftig som en hageslange.

82. Corner til RBK. Helmersen header over.

80. RBKs Helmersen alene med keeper. Adsen ruser ut og redder.

78. Frisparket ender til slutt med et innlegg fra venstre som keeper plukker.

78. Åfjord får frispark på midten. Flytter opp mange.

76. MÅL. 0-2. Magnus Stamnestrø. Setter ballen nesten midt i mål, men noe til venstre. Adsen går feil vei.

75. Straffe til RBK. Dommer mener Raymond Adsen Braseth handser. Ingen store protester. Vanskelig å bedømme fra undertegnedes posisjon.

75. Nytt bytte på Åfjord. Ut med Marius Forfot. Inn med Ola Daniel Vingen.

74. Staven Larsen får ballen. Vil skyte, men kommer ikke på skuddhold. Ballen ut over sidelinja.

73. Åfjord i angrep. Skudd utenfor.

72. Stamnestrø skyter. Den redder Thomas Adsen med bind for øynene.

71. RBK-skudd. Hardt, men utenfor.

71. Ronny Hegvik ut, inn med Mats Myklebost. Myklebost scoret i straffekonken i Rørvik for Åfjord.

70. Stor RBK-sjanse. Heading utenfor.

70. RBK er like tamme etter ledermålet. Rett og slett elendig av serielederen i Tippeligaen.

68. Det bølger frem og tilbake på Åset. Riku Riski skyter fra 20 meter. Over og utenfor.

66. Farlig bakromsball i retning Tårnesvik. Han får nesten ballen med seg.

65. Nok et skudd. Riku Riski denne gang. Nå holder Adsen ballen.

65. Magnus Stamnestrø skyter fra 20 meter. Thomas Adsen redder.

64. RBK-innlegg fra venstre. RBK-spillerne står i kø inne i feltet. Innlegget treffer ingen.

63. Kristoffer Flenstad ut, Mikael Larsen inn på Åfjord.

62. Magne Staven Larsen snapper en elendig pasning fra RBKs Johan Lædre Bjørdal. Avanserer og skyter hardt, men utenfor. Åfjord nærmer seg.

61. Raymond Adsen Braseth spiller også imponerende godt. Stopper RBK-angriperne gang på gang. Dette blir et minne for livet for Åfjord-spillerne.

60. Publikum forsøker å rope frem hjemmelaget. RBK fortsatt tamme. Det er muligheter for hjemmelaget her.

59. Innlegg fra RBK og heading utenfor.

58. RBK triller ball. Imponerer fortsatt ingen på Åset, men det gjør hjemmelaget og spesielt spillende trener Staven Larsen. Adressas kommentator Petter Rasmus kaller han konsekvent for Maradonna.

56. Åfjord jager utligning på Åset, men RBK er ikke ufarlige etter scoringen de heller.

55. MÅL!!! 0-1. Magnus Stamnestrø. Scorer på volley. Det tok 55 minutter før RBK scoret. Helt utrolig og svært sterkt av Åfjord.

54. Åfjord spiller med stadig større selvtillit.

52. Stamnestrø med stor sjanse. Skudd upresset fra 8 meter. Den avslutningen er mest farlig for laksen i Stordalselva. Laaangt over. Svakt av RBK-spilleren.

51. Åfjord kontrer. Tårnesvik tar ned ballen. Holder på den. Vender frem og tilbake før han får skutt. Keeper redder. Åfjords første avslutning på mål.

50. Stor RBK-sjanse. Skudd fra utenfor boksen. Adsen bokser i været. Ballen går i tverrligger og over.

49. Staven Larsen leker seg med Rosenborg-spillerne. Slår ballen til høyre for en RBK-spiller og løper på venstre side. Lurer RBK-spilleren ut i pølsebua. Staven Larsen er banens beste så langt.

48. Åfjord kontrer. Staven Larsen til Ronny Hegvik. Bra legg av Hegvik til Tårnesvik som tar ned ballen fint på 18 meter. Får til en slags avslutning som triller inn til keeper. Men Åfjord klarer å få til spill mot Rosenborg. Og det er fremdeles 0-0.

47. 2406 tilskuere på Åset, opplyser speaker Bjørn Hosen.  I tillegg er om lag 200 frivillige i sving på stadion.

47. Åfjord i angrep. Blir stoppet.

45. Erik Hoftun så svært misfornøyd ut når han ruslet inn etter 1. omgang. - Hva vi må gjøre? Vi må score mål, svarte han da Fosna-Folket spurte om hva RBK må gjøre annerledes i 2. omgang.

45. 2. omgang i gang. RBK rett i angrep.

Pause:

- Vi må bare fortsette slik. Vi har ikke noe annet å finne på, sier Åfjord-trener Odd-Petter Hosen i pausen.

- Vi må opp med tempoet. Det er alt for dårlig. Vi må få Åfjord til å springe i mellom og etter ball, sier RBKs assistent-trener Erik Hoftun til Fosna-Folket.

1. omgang:

45. Pause på Åset. Det er 0-0!!

45. Skal Åfjord gå til pause med 0-0? Det ville vært utrolig.

45. Minimum tre minutter tillegg i 1. omgang.

44. Kenneth Valleraune skaffer Åfjord frispark litt inne på RBKs halvdel. Frisparket går helt inn til keeper.

43. Ny RBK-corner. Over alt og alle.

42. Stor RBK-sjanse. Åfjord får klarert i siste liten. Det blir corner til RBK. Adsen er ute og bokser.

42. Åfjord kontrer. Innlegg. Det blir farlig, men keeper plukker.

42. RBK-sjanse. Heading over.

40. Det er 4. divisjon mot Tippeliga. 0-0 etter 40 minutter. Vanvittig.

39. RBK spiller på tvers og bakover. Bruker unødvendig mange trekk på å spille seg fremover. Da blir det ikke farlig mot et lag som Åfjord.

38. RBK-skudd. Skifter retning, men Adsen holder (!!!) ballen. Stor prestasjon av Adsen.

36. Staven Larsen vinner en hodeduell på midten, men ballen går utover sidelinja.

35. Forferdelig tamt av RBK så langt. Åfjord imponerer og Drillo blir stadig mer engasjert og høylytt fra kommentatorplassen noen meter bortenfor undertegnede.

35. Ronny Hegvik får gult kort etter at han regelrett overfalt og rev ned en RBK-spiller.

34. Ronny Hegvik mister ballen når han er på skuddhold. RBK kontrer med stort flertall. Alene med keeper. Vipper over keeper, men Åfjord redder på strek. Kampens største sjanse.

33. Staven Larsen har ballen på kant. Innlegget blir blokkert. Corner til Åfjord.

32. Magne Staven Larsen tar ballen fra Sivert Solli. Dribler to RBK-spillere før han blir felt. Får frispark. Stort av Staven Larsen.

30. Rosenborg-corner. Åfjord klarerer. Etter hvert blir det ny corner til RBK. Den andre corneren klarerer Åfjord.

29. Lang ball mot Åfjords spisstalent Daniel Tårnesvik. 18-åringen er først på ballen, men presses av to RBK-forsvarere. Keeper er ute og plukker. Tårnesvik får jubel fra publikum.

28. Åfjord-keeper Adsen ute og bokser et innlegg. RBKs Reitan skyter fra 20 meters hold på returen. Helt ufarlig og Adsen redder enkelt.

27. Nå fungerer det litt bedre for RBK, men det skulle da bare mangle. Åfjord har holdt nullen i 27 minutter. Hvem hadde trodd det?

27. Solli entrer banen på Åset.

26. Rosenborg angriper. Riku Riski får avsluttet inne i Åfjord-feltet, men ballen går over. Farlig.

25. Ørlendingen Sivert Solli skal inn for RBK. Da blir det 12 fosninger på banen.

24. Ny corner, men denne gang får Åfjord ballen unna. Blir nok en lang ball i bakrom mot Tårnesvik, men håpløst for spissen å gjøre noe med den.

23. Corner til RBK. Åfjord klarerer, men RBK kommer igjen. Inn i feltet, men Åfjord får headet ut til corner.

21. Farlig RBK-innlegg, men en åfjording rekker ballen akkurat før RBK-angriperen. Åfjord kontrer, men mister ballen ved midtstreken.

20. Forferdelig presisjon av RBK. Åfjord har så å si kontroll bakover, og er heller ikke ufarlige de få gangene de nærmer seg 16-meteren til RBK.

19. Åfjord får jubelrop av hjemmefansen hver gang de har ballen. Det er artig på Åset.

18. RBK-innlegg som blir småfarlig. Går over keeper Adsen og utenfor Åfjord-buret.

17. RBK er skuffende tamme. Dette holder ikke i Tippeligaen.

16. RBK-prøver seg med en bakromspasning. For upresist og Adsen plukker.

15. Åfjord-keeper Adsen ute og plukker RBK-innlegg. Lett!!

14. Åfjord holder imponerende tett bakover. Nekter RBK rom. Åfjord klarer imidlertid ikke å holde på ballen, men det kan man nesten ikke vente.

13. Rosenborg-sjanse. Innlegg fra høyre. Stamnestrø prøver på en brassevariant. Utenfor.

10. Ingen store RBK-sjanser så langt. Svært imponerende av Åfjord.

9. Åfjord holder tett bakover, men plutselig kommer en ball i bakrom. Adsen er ute og presser. Ballen går utenfor.

7. Magne Staven Larsen imponerer så langt. Tør å holde på ballen.

6. Imponerende start av Åfjord. RBK har ballen mest, men Åfjord klarer også å få til noen trekk.

3. Åfjord med kampens første halvsjanse. Heading tilbake til RBK-keeper Londak som mister ballen. Han når den før den triller utover dørlinja. Hadde nok ikke gått inn den, men litt av en situasjon uansett.

2. Åfjord ligger kompakt i forsvar.

1. Rosenborg rett i angrep. Adsen plukker innlegg.

Kampen i gang

17.58: Lagene entrer banen til stor jubel.

17.52: Drillo sitter klar til å kommentere kampen. Han tipper 0-11 til Rosenborg. Undertegnede, Alexander Killingberg, har nettopp gitt sitt tips på adressa.no: 1-16 dersom RBK tar kampen på alvor. 1-6 dersom RBK tar det som en rolig kveld på Fosen.

17.50: Spillerne er i garderoben. Lurer på hva Åfjord-trener Odd-Petter Hosen sier til sine menn nå.

17.29: Fosna-Folket har tatt en prat med Pål Andre Helland før kampstart. Se video øverst i saken.

17.25: Rosenborg har også entret gressmatta.

17.17: Spillerne går ut på gressmatta på Åset til jubel fra hjemmefansen.

17.13: Lagoppstillingen som ligger ute på fotball.no viser at disse 11 starter for Rosenboerg, men her kan det komme endringer:

Daniel Tårnesvik.

16.41: Underholdningen er også godt i gang på gressmatta.

16.40: Det begynner å fylles opp med folk på Åset.

16.18: RBKs Sivert Solli sier til Fosna-Folket at han gleder seg til kamp.

16.14: Spente åfjordinger tok imot Rosenborg-spillerne en etter en når de kom ut av bussen. Den største stjerna var utvilsomt Pål Andre Helland som kom sist ut av spillerbussen til stor jubel og ivrige autografjegere, melder Fosna-Folkets Dani Edvartsen.

16.05: Rosenborg-spillerne skriver autografer. Kjempestor stemning i sentrum.

16.00: Rosenborg-bussen har ankommet Årnes sentrum.

15.58: Det er nå forhåndssolgt hele 1746 billetter til kampen, opplyser Anders Beversmark i Åfjord kommune. Vi minner om at det var opp mot 2000 tilskuere på Langsand da Rissa møtte Rosenborg i cupen i 2004.

15.30: Sentrum på Årneset er fylt opp med gulkledt ungdom. De venter spent på Rosenborg-bussen.