Det ble en fotballkamp av de sjeldne i Rørvik i Vikna mandag kveld. To straffespark, utvisning, to overtidsmål, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Tidlig mål

Det startet ikke bra for Åfjord. Hjemmelaget Rørvik var best fra start på kunstgresset i Vikna. Kun fire minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen.

Etter 12 minutter utlignet imidlertid Åfjord ved Magne Staven Larsen. Etter et innkast tok han med seg ballen inn i feltet. Fra spiss vinkel satte Staven Larsen ballen i mål.

Ledet 1-3

Resten av første omgang forble en stillingskrig mellom de to jevne lagene. Åfjord hadde kanskje overtaket, men Rørvik virket farligst når de først var frempå. Etter pause ble spisstalentet Daniel Tårnesvik byttet inn for Åfjord. Han brukte ikke lang tid på å markere seg. Etter 59 minutters spill sendte han Åfjord i ledelsen 1-2 med en iskald avslutning.

Etter 81 minutters spill satte Marius Bårdli Forfot inn 1-3. Da så det virkelig lyst ut for Åfjord.

Sluttspurt

Med tomålsledelse og ni minutter igjen å spille, så det ut som om Åfjord skulle kontrollere det hele i land. Etter 85 minutter reduserte imidlertid Gøran Myhre til 2-3 for hjemmelaget på et skudd fra 18 meter. Så satte Rørvik inn sluttspurten. Åfjord-keeper Thomas Adsen sto imidlertid imot. Gang på gang reddet han Åfjord med flere feberredninger.

Utlignet på overtid

Så ett minutt på overtid mistet keeper Adsen et innlegg i feltet. I forsøket på å fange ballen igjen, felte han en Rørvik-spiller og hjemmelaget fikk straffespark. Rørvik scoret og lagene var like langt. 3-3.

Tvilsomt straffespark

Ekstraomgangene ble ikke akkurat mindre dramatiske. Først fikk Åfjord straffespark. Daniel Tårnesvik var på vei igjennom alene med keeper da han ble lagt i bakken. Dommeren svarte med å vise ut Rørvik-spilleren. Så dømte han straffe.

Rørvik-spillerne protesterte vilt da de mente at fellingen skjedde langt utenfor 16-meteren. Det så ut som Åfjord-benken også var enige i det.

Ronny Hegvik la ballen på krittmerket. Straffen gikk knallhardt i stolpen og ut.

Rørvik i ledelsen

Like etterpå gikk Rørvik opp til 3-4. Et frispark ble slått mot bakre stolpe. Der kom en Rørvik-spiller i hundre og stanget inn 4-3 for vertene.

Det så ut til å gå mot tap for Åfjord. Fosningene klarte ikke å etablere spill og var langt ifra å skape sjanser. Klokka tikket fort mot 120 minutter.

Keeper-scoring i siste sekund

Absolutt alt tydet på at Rørvik skulle dra i land seieren 4-3. Kampuret var for lengst passert 120 minutter. Rørvik drøyde tida på Åfjords banehalvdel. Så klarte Åfjord å kjempe seg fremover på banen. De vant et par innkast. Det var forventet at dommeren skulle blåse av når som helst.

Ballen spratt tilbake til Åfjord-keeper Thomas Adsen. Han var inne på egen banehalvdel og sendte i vei en lang ball fremover.

- Den der blir for lang, tenkte Åfjord-trener Hosen på sidelinja og snudde seg bort.

Ballen dalte imidlertid ned mot Rørvik-keeperen. Han misset mottaket og ballen trillet i mål. Fra keeper til keeper altså. Åfjord-keeper Thomas Adsen hadde utlignet til 4-4 med kampens desidert siste spark på ballen.

Straffespark

Da var det klart for straffesparkkonkurranse. Rørvik startet med å bomme. Åfjords Marius Bårdli Forfot svarte med å score. 0-1. Så scoret Rørvik på sitt neste straffespark, før Raymond Adsen Braseth satte inn 1-2 for fosningene. Rørvik utlignet nok en gang.

Så ble Mats Myklebosts sin straffe reddet av Rørvik-keeperen. Dommeren krevde imidlertid at straffen skulle tas på nytt. Denne gang var Myklebost sikker og Åfjord ledet 2-3. Rørvik utlignet imidlertid nok en gang.

Så var det Ronny Hegvik sin tur. I ekstraomgangene satte han sitt straffespark i stanga, men nå var Hegvik sikker. Åfjordingen satte ballen i krysset og 3-4 til Åfjord.

Nok en gang utlignet Rørvik, før Arvid Sæther By kunne avgjøre det hele. By satte kula i mål, og åfjordingene jublet hemningsløst på kunstgresset i Rørvik.

Krever Rosenborg

Åfjord-trener Odd-Petter Hosen var nærmest sjokkskadet etter kampen.

- Dette var helt sinnsykt. Det er noe av det råeste jeg har vært med på. Jeg kan ikke komme på å ha sett noen annen fotballkamp som har inneholdt så mye som denne. Verken i EM eller VM, sier han til Fosna-Folket.

Treneren forventer nå at Norges fotballforbund setter opp Åfjord mot Rosenborg i cupens 1. runde.

- Jeg blir veldig skuffet dersom de ikke gjør det, sier Hosen og viser til at Rosenborg har besøkt de andre regionene i Trøndelag de sist ti årene.

Snudde seg bort

Hosen snudde seg bort da keeper Adsen sendte i vei den lange ballen på overtid på stillingen 3-4 til Rørvik.

- Jeg så at han traff dårlig og at ballen gikk over alle angriperne våre. Det var jo det siste som skjedde i kampen. Jeg forventet at dommeren skulle blåse av og at vi tapte 3-4, så jeg snudde meg bort. Plutselig hørte jeg at de kauka rundt meg, forteller treneren.

By avgjorde

Adsen scoret på merkverdig vis og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. På stillingen 4-4 kunne Arvid Sæther By avgjøre.

- Var du nervøs?

- Jeg hadde en del nerver ja. Jeg visste jo at det sparket kunne avgjøre hele kampen.

- Hadde du planlagt hvor du skulle skyte?

- Nei, ikke akkurat hvor jeg skulle skyte. Før straffesparkkonkurransen ble vi imidlertid enige om at vi skulle skyte hardt med innsiden og plassere best mulig. Men den siste straffen var ikke nærmere planlagt nei.

- Hva tenkte du da du så ballen gå i mål?

- Det var helt fantastisk. Det ble liksom et lite sekunds stillhet, før jubelen brøt løs. Nå satser vi på Rosenborg i 1. runde, sier By.

Vi fulgte kampen live:

Rørvik - Åfjord 4-4. 4-5 på straffespark.

Straffekonk:

4-5. By scorer. Åfjord er videre. Nå venter kanskje Rosenborg.

4-4. Rørvik utligner. Nå kan Arvid Sæther By avgjøre for Åfjord.

3-4. Ronny Hegvik scorer for Åfjord. Redder Thomas Adsen nå er Åfjord videre.

3-3. Rørvik setter sin fjerde straffe. Har altså bommet en gang.

2-3: På sitt andre forsøk scorer Mats.

Mats Myklebost sin straffe for Åfjord reddes, men straffen må tas på nytt. Rørviks keeper sto for langt ute da straffen ble tatt.

2-2: Rørvik scorer igjen.

1-2: Raymond Adsen Braseth setter Åfjords andre straffe. Keeper er borti ballen.

1-1: Rørvik setter sin andre straffe. Adsen går riktig vei.

0-1: Marius Bårdli Forfot setter Åfjords første straffe. Åfjord leder.

0-0: Thomas Adsen redder første straffe fra Rørvik.

Rørvik tar første straffe.

* Det er klart for straffekonk i Rørvik.

2. ekstraomgang:

120. 4-4. MÅÅÅÅÅL: Åfjord scorer. Keeper Thomas Adsen scorer. En ball på Åfjords halvdel. Keeper Thomas Adsen er midt på egen halvdel. Han slår en lang ball helt inn til Rørviks keeper. Rørviks keeper mister ballen under føttene og i mål. Det er helt sykt. Adsen scorer. Fra egen halvdel. Det var ikke en tiendedel igjen av kampen. Det er helt vilt. En thriller av dimensjoner.

120. Kampens siste angrep til Åfjord. Det blir innkast til Åfjord.

119. En Rørvik-spiller blir tatt på vei i gjennom. Det ender med corner til Rørvik.

119. Vi er inne i kampens aller siste minutt. En Rørvik-spiller ligger nede med krampe.

118. Et siste desperat forsøk fra Åfjord, men det ender i frispark til Rørvik.

117. Åfjord får til et angrep. Innlegget havner til slutt bak mål og det blir utspill fra Rørvik-keeperen.

116. Åfjord får ikke til noe nå. Mister ballen med en gang og Rørvik har det langt fra travelt.

115. Nytt frispark til Rørvik. Hjemmelaget bruker mer tid. Dette ser mørkt ut for Åfjord.

115. Corner til Rørvik. Kort variant. Det ender i frispark til hjemmelaget. Rørvik bruker tid.

114. Kjempestor Rørvik-sjanse. Adsen redder mesterlig. Åfjord-keeperen tar også returen.

112. Åfjord-sjanse. Åfjordingene får ikke ballen i mål. Det vil seg ikke nå.

111. - Frisparket skytes ut på parkeringsplassen og ballen treffer nesten bilen min. Det var nære på, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

110. Rørvik får frispark på 22 meter.

110. Åfjord har 10 minutter på å score et mål.

108. Magne Staven Larsen skyter. Ballen går 10 meter utenfor.

108. Stor Åfjord-sjanse. Ballen sklir gjennom feltet og begge Åfjord-spillerne bommer.

107. Rørvik på farten igjen. Det går fort. Skudd utenfor.

107. Det blir farlig på corneren. Magne Staven Larsen akkurat for sen til å få panna på ballen på bakre stolpe.

106. Ronny Hegvik skyter utenfor fra spiss vinkel. Corner.

105. Rørvik rett i angrep og skyter i stanga fra 10 meter.

105. Kampen er i gang igjen.

* Det er 15 minutter igjen. Åfjord må altså ha et mål for å få straffesparkkonkurranse.

1. ekstraomgang:

106. Keeper plukker corneren. Det er pause igjen.

106. Corner Åfjord. Trolig det siste som skjer i 1. ekstraomgang.

105. Raymond Adsen Braseth prøver et skudd fra 18 meter. Ballen går over mål.

104. Rørvik med sine 10 mann er mest frempå for øyeblikket.

102. Rørvik-spiller på vei gjennom. Avslutter men Adsen redder Åfjord. Corner til Rørvik.

102. Hawaii-fotball i Rørvik.

97. MÅL!! 4-3. Rørvik scorer. Frispark til Rørvik inne på Åfjords banehalvdel. Ballen slås på bakre stolpe. Der kommer en Rørvik-spiller i full fart og header ballen i mål.

96. Straffebom. Ronny Hegvik skyter hardt i stanga og ut. Der burde Åfjord tatt ledelsen igjen.

95. Keeper til Rørvik får gult kort.

94. Straffe til Åfjord. Ville protester fra Rørvik-spillerne da det ser ut som om fellingen skjer langt utenfor 16-meteren.

94. Rødt kort til Rørvik-spiller. Målscorer Tord Joten Dagsloth vises ut da han takler Tårnesvik som er på vei igjennom.

93. Stillingskrig i starten av 1. ekstraomgang.

90. Kampen er i gang igjen. Fosna-Folkets Edvartsen har snakket med Åfjord-spillerne i pause. "Vi tar dem no", sier de. Åfjord-spillerne mener de er bedre trent enn Rørviks mannskap.

Ferdig

93. Corner Åfjord. Ender i ingenting.

92. MÅL!!!! Rørvik utligner. Åfjord-keeper Adsen går feil vei.

90. Straffe til Rørvik. Adsen mister et innlegg han skal plukke. Mye klabb og babb og en Rørvik-spiller går over ende.

90. Rørvik flytter opp det de har.

90. Det legges til 3 minutter.

90. Åfjord får et lite pusterom i det klokka passerer 90 spilte minutter.

89. Nok en gang redder Adsen. Skudd fra spiss vinkel. Adsen redder Åfjord.

88. Ny kjempesjanse for Rørvik. Åfjords målmann Thomas Adsen med ny feberredning. Rørvik-spilleren skyter fra 8 meter, men Adsen får en hånd på ballen. Adsen holder liv i Åfjords Rosenborg-drøm.

87. Det er svært nervepirrende i Rørvik. Det er faktisk stille på begge benkene en stund.

86. Rørvik med kjempesjanse igjen. Innlegg og skudd fra 10 meter. Kjempegod beinparade av Åfjord-keeper Thomas Adsen hindrer utligning.

85. MÅL!! Rørvik reduserer. Skudd fra 18 meter via en Åfjord-spiller og i mål. Gøran Myhre målscorer for hjemmelaget.

82. Langskudd fra Kenneth Valleraunet fra 35 meters hold. Skuddet stryker tverrliggeren.

82. - Det er fortjent, sier Åfjord-trener Odd-Petter Hosen krystallklart.

81. MÅL!!!! Scoring Åfjord!!!! Marius Bårdli Forfot. Daniel Tårnesvik sender ballen ut til Arvis Sæther By. Han slår et fint innlegg. Marius Bårdli Forfot er frampå og setter ballen i mål.

80. Heading fra Rørvik, men den styres ikke på mål. Staven Larsen klarerer til innkast på midtbanen.

79. Corner til Rørvik. Nikolai Nilsen header ballen ut til corner.

79. Åfjords spillende trener Magne Staven Larsen dirigerer sine spillere. Gir beskjeder.

78. Rørvik begynner å få det travelt. Innkastene tas fort. 12 minutter igjen.

77. Rørvik langt mer farlige nå. Flytter fram mer folk.

76. - Åfjord er kanskje litt heldige der som ikke får straffe imot. Det så ut som det var hands, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

75. Rørvik roper på straffespark. - Nå ropte enda flere enn hele Rørvik, sier Fosna-Folkets Dani Edvartsen.

75. Litt fram og tilbake etter corneren. Det ender med et lompeskudd som går utenfor.

74. Rørvik mer med nå. Får corner.

73. Frustrerte Rørvik-spillere nå.

72. Rørvik frempå igjen. Skuddet fra spiss vinkel blokkeres av en Åfjord-spiller, treffer Rørvik-spilleren igjen og ut til utspill.

71. Åfjord kontrer like etterpå. Vil ha corner, men får ikke det. Det bølger voldsomt.

71. Rørvik på farten. Innlegg hardt foran mål. Rørvik-spilleren er 10 centimeter unna å sette den i mål. Farlig.

70. Ronny Hegvik slår corneren inn foran mål. Kristoffer Flenstad stusser utenfor. - Halvfarlig, kommenterer Fosna-Folkets Edvartsen.

70. Corner til Åfjord etter et innlegg fra Åfjords Magne Staven Larsen. Rørvik gjør samtidig et bytte.

68. Det ser ut som om Åfjord har kontroll nå, men det er 22 minutter igjen, påpeker Fosna-Folkets Edvartsen.

67. Det er stopp i spillet. En Rørvik-spiller ser ut til å ha fått en ball i "ballan". Åfjord-spillerne benytter muligheten til å få i seg litt drikke på sidelinja.

66. Hegvik skyter i muren, Staven Larsen skyter returen i muren før Raymond Adsen Braseth blåser ballen 30 meter over mål.

65. Ronny Hegvik står klar på 25 meters hold.

65. Gult kort til en Rørvik-spiller. Åfjords Magne Staven Larsen krangler med seg ballen flere meter før han endelig får frispark. Dommeren burde ha dømt fordel Åfjord der.

64. Nestensjanse til Åfjord på corneren.

63. En vanvittig klarering av Rørvik-stopperen fra midten på egen banehalvdel. Klareringen går til corner for Åfjord.

62. Åfjord har fått blod på tann og er klart farligst i Rørvik. Kunne fort ha ledet 1-3 her.

60. Tårnesvik gjennom alene med keeper igjen. Runder keeper. Vinkelen blir vel spiss og Tårnesvik skyter stang ut.

59. Det jubles vilt på Åfjord-benken.

59. MÅL!!! Scoring Åfjord. Daniel Tårnesvik. Unggutten får ballen mellom to stoppere. Kjemper seg forbi dem og triller ballen iskaldt forbi keeper. Og så rett fra innbytterbenken da.

58. - Vi satte nettopp inn Daniel Tårnesvik for å få mer fart i bakrom, sier Odd-Petter Hosen.

57. Rørvik trykker på.

56. Åfjord-skudd på mål fra langt hold. Keeper redder enkelt.

55. Åfjord-trener Odd-Petter Hosen roper "ut med laget" til sine menn.

54. Rørvik-skudd fra 30 meter. Triller inn til Åfjord-keeper Adsen.

54. - Det kan se ut som at Åfjord har gått ut med lavere presshøyde i 2. omgang. Rørvik har uten tvil kommet best i gang etter pause, sier Edvartsen.

53. Mange baller uten adresse, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

52. Rørvik er gode på å spille seg ut fra egen keeper. - Sikkert noe de har trent en del på, mener Fosna-Folkets Edvartsen.

50. Åfjord får et heldig frispark i det Rørvik er på vei i gjennom. Åfjord hadde dommeren med seg der.

49. Rørvik har startet andre omgang best.

48. Rørvik nær scoring. Avslutning fra 10 meters hold. Spiss vinkel. Ballen til side for mål.

48. Det er om lag 400 tilskuere på plass i Rørvik. De er sikkert minst like gira som åfjordingene på å få hjemmekamp mot Rosenborg i 1. runde.

47. Hele Rørvik roper på straffe etter et innlegg. Vil ha hands. Får ikke det.

45. 2. omgang er i gang. Rørvik rett i angrep men Åfjord-keeper Adsen er ute og plukker noe som lignet på et innlegg.

Pause

45. Pause. - Jevnt, men et lite Åfjord-overtak. Men det ser mer farlig ut når Rørvik kommer, de få gangene de gjør det, oppsummerer Fosna-Folkets Edvartsen.

44. Frispark til Åfjord 20 meter inn på Rørviks banehalvdel. Hegviks frispark ryddes unna.

44. Rørviks Eric Sørvik Fjærli slår en frekk tunnel på Åfjords Kenneth Valleraunet.

43. - Nå er det mye upresist her, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

43. Åfjord forsøker å spille igjennom i bakrom, men Rørvik-keeperen er fint ute og plukker ballen.

42. En lur variant. Det ender med skudd fra 16 meter. Avslutningen er helt ufarlig og går langt over mål.

41. Corner til Rørvik fra høyre. Hjemmelaget flytter opp folk og står kun igjen med to mann.

40. Rørvik prøver seg men Åfjords Nikolai Nilsen skjermer ballen fint ut.

38. Frispark til Rørvik på 30 meters hold litt skrått for Åfjords mål. Det ender med en retur. Skuddet reddes av Åfjords keeper Adsen.

37. Åfjord prøver å slå mer i bakrom, men lykkes ikke spesielt godt med det.

36. Så får Åfjord en kontringsmulighet. En Rørvik-forsvarer rekker ballen like før Åfjords Hegvik er alene gjennom.

35. Rørvik har etablert et trykk. Det skytes jevnt og trutt, men Åfjord får blokkert.

34. Åfjord roper på hands. Like etterpå så får Rørvik ballen på venstre side. Skudd og Adsen redder med en hånd. Corner Rørvik.

33. Dobbelsjanse for Rørvik. Først redder Åfjords keeper Adsen med en beinparade. Så setter Rørviks Olav Andre Fausa returen til side for mål.

32. En delegasjon fra Åfjord er også hørbare på tribunen i Rørvik.

32. Skudd fra Åfjords Ronny Hegvik fra 18 meter. Keeper har god kontroll og redder.

31. Rørvik spiller seg ut fra egen keeper gang på gang.

30. Corner Åfjord. Kort variant. Mikael Larsen får til en halvveis avslutning langt til sides for mål etter mye klabb og babb.

29. Frispark Åfjord på 20 meter. Ronny Hegvik slår inn. Rørvik rydder unna.

28. Rørviks Gøran Myhre får gult kort etter å ha taklet Åfjords Magne Staven Larsen.

27. Halvsjanse til Rørvik. Innlegg fra høyre. Keeper Adsen på halvdistanse, men Rørvik-spissen får ikke kontroll på ballen.

25. Arvid Sæther By forsøker et innlegg, men det går bak mål. Utspill fra Rørvik-keeperen.

23. - Åfjord virker farligst akkurat nå. Ronny Hegvik er delaktig i mye av det som skjer. Han virker pigg, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

23. Åfjords Hegvik med godt innlegg. Rørvik rydder opp.

21. Åfjord rydder opp etter Rørvik-innlegg.

21. Åfjord-trener Odd-Petter Hosen er særdeles ivrig på sidelinjen.

20. Det er sol og fint vær i Vikna. En flott dag for fotball, sier Fosna-Folkets Edvartsen.

18. Åfjord trykker på nå, men Rørvik er giftige på kontringene. Det bølger fortsatt.

17. Ronny Hegvik med bra sjanse for Åfjord. Ronny fikk ballen på 15, 16 meters hold. Ronny treffer ikke helt og skuddet går 5,6 meter utenfor.

15. Det gåes til tøffere i duellene nå.

13. Stor Rørvik-sjanse. Heading mot mål, men Åfjord får klarert. Det bølger frem og tilbake. Kampen lever, melder Fosna-Folkets Edvartsen.

12. MÅL!! Åfjord utligner. 1-1. Magne Staven Larsen. Åfjord får innkast. Magne Staven Larsen kastes igjennom. Han tar med seg ballen og skyter fra 6,7 meter i mål. Meget spiss vinkel. Klasse av Larsen.

11. Lompeskudd av Kenneth Valleraunet.

10. Frispark til Åfjord ti meter inn på Rørviks banehalvdel. Rørvik ryddet opp, men Åfjord fikk et innkast.

8. Første avslutning til Åfjord. Innlegg fra høyre og heading fra Ronny Hegvik. Han får ikke fart på ballen og headingen faller mer som en lobb ned i hendene på keeper.

7. Litt mer trykk fra Åfjord nå. Midtbanen er mer med, men presisjonen for dårlig på den siste tredjedelen.

6. Åfjord har ikke kommet helt med i kampen ennå. Fosningene har ikke klart å etablere eget spill.

4. MÅL!! Rørvik tar ledelsen 1-0. Fint angrep av Rørvik. Venstrekanten slår innlegg og Tord Joten Dagsloth setter inn scoringen.

3. Rørvik på fart inn i 16-meteren til Åfjord. Innlegget går bak mål.

2. Tribunen er så godt som fullsatt. Et par hundre tilskuere, anslår Fosna-Folkets Edvartsen.

1. Innlegg foran mål og heading utenfor fra Rørvik. Halvsjanse, mener Fosna-Folkets Dani Edvartsen.

1. Rørvik tok avspark. Bare stillingskrig på midten det første minuttet.

Før kampen:

17.58: Speaker har akkurat presentert lagoppstillingene.

17.50: Det spilles høy musikk på stadion i Rørvik. Hjemmesupporterne er klare for å slå Åfjord.

16.07: Rørvik starter med dette mannskapet:

Thomas T. Strand, Arne Bjørgan, Mats Ola Bergslid, Andreas Druzkowski, Arnstein Grunnan, Tord Joten Dagsloth, Eric Sørvik Fjærli, Gøran Myhre, Andreas Skeie, Olav Andre Fausa og Kay Rune Edvardsen.

15.53: Lagoppstillingene er nå klare. Åfjord starter med følgende mannskap:

Keeper: Thomas Adsen

Forsvar: John Einar Storsve, Nikolai Nilsen, Arvid Sæther By og Raymond Adsen Braseth.

Midtbane: Kristoffer Flenstad, Ronny Hegvik og Kenneth Valleraunet.

Angrep: Magne Staven Larsen, Mikael Larsen og Marius Bårdli Forfot.

Benken: Edvard Andresen, Vebjørn Karlsaune, Ola Daniel Vingen, Daniel Tårnesvik og Mats Rønsåsbjørg Myklebust.

15.25: Åfjord-troppen har taktikkmøte på Lund. - De er optimister og har tro på seier. De stiller et sterkt lag, opplyser Fosna-Folkets reporter på stedet Dani Edvartsen.

14.15: Vinneren av kveldens kamp får trolig hjemmekamp mot selveste Rosenborg i neste runde.

Husk å oppdatere vinduet for å få siste nytt.