Det ville seg ikke for Andreas Myran Steen under NM i Tromsø. Sprintverdenscuprennet i Drammen onsdag gikk heller ikke etter planen for Team JobZone-løperen fra Leksvik IL. Der endte han på en 39. plass i prologen og 7,19 sekunder bak prologvinner Alexander Panzhinskiy.

– Det var ikke all verden det. Skuffende, rett og slett. Jeg følte meg egentlig bra og hang bra med i teten, sier Myran Steen til Fosna-Folket etter prologen.

Men i løpet av prologen forteller han at det lugget i klisteret og at han holdt på å «gå på hodet».

– Etter det var jeg stiv og jævlig, og jeg gikk for dårlig på ski.

Mangler punch

Før NM i Tromsø ble Myran Steen matforgiftet.

– Henger det fortsatt i?

– Jeg føler det. Jeg ønsker ikke at det fortsatt skal henge i, men jeg har nesten ikke fått trent på 14 dager. Jeg hadde fem dager i senga og var mye på do. Jeg gikk ned fire kilo, og har mistet punchen og overskuddet. Før sprinten følte jeg meg bra på oppvarming, men følte at jeg bare «dødde ut».

– Hadde jeg vært i den formen jeg var i for tre uker siden, så hadde jeg hatt noe å gjøre i både NM og under sprinten i Drammen, legger han til.

Ikke gått opp i vekt

Leksværingen forteller at han i løpet av sykdomsperioden gikk ned fire kilo, men at han ikke har klart å hente seg inn for å oppnå matchvekta på 84 kilo.

– Jeg har prøvd å spise meg opp, men ikke klart å gå opp i vekt. For min del som sprinter, er det viktig å ha punch, det har jeg ikke nå.

Spent

Neste på agendaen for Leksvik-løperen er Norgescup i Meråker neste helg. Han planlegger å gå både skøytesprinten og tremila.

– Jeg er spent, og håper jeg skal komme meg veldig bra til det. Jeg må gå fort der om jeg skal ha mulighet til Lahti.

– Nå er du klar til å knuse på?

– Ja, dæven ta. Nå skal jeg lade batteriene på best mulig vis. Jeg skal komme i gang med trening og spise mat, avslutter leksværingen.

Les Andreas Myran Steens tanker før Drammen-sprinten her (Mitt Lag).

Les også: - Jeg gikk på ski som en halvfull trønder på vei hjem fra Vømmøl'n