Sluttiden var på 5 minutter og 29 sekunder. Det var 13,6 sekunder bak vinneren Ole Andreas Brækken fra Byåsen IL.

Måtte bryte lørdag

Aaslund gikk renn både lørdag og søndag.

- På lørdag var det 6-kilometer klassisk, men jeg måtte bryte etter cirka 3 kilometer på grunn av problemer med pusten, forteller Fjellørnen-løperen.

Han bestemte seg da for å gjøre alt for å få til et bra løp på søndag.

- Spesielt ettersom jeg har hatt litt stang ut tidligere denne sesongen. Jeg var litt nervøs før start på grunn av pusteproblemene lørdag. Under oppvarmingen kjente jeg imidlertid at kroppen føltes bra, forteller Aaslund.

Spesiell distanse

2-kilometer fristil er ikke noen distanse som settes opp alt for ofte.

- Det er en slag mellomdistanse mellom sprint og normaldistanse, noe som gjør at man må disponere løpet på en helt annen måte. Jeg startet ganske kontrollert. Det var en heftig oppoverbakke cirka midtveis i løpet. Der måtte man ha mye krefter igjen for ikke å tape for mye tid til de andre konkurrentene, påpeker Aaslund.

- «Stokk stiv»

Fjellørnen-løperen fikk uansett smake på syra opp brattbakken.

- Jeg ble «stokk stiv» opp bakken, men klarte å presse meg til å holde høy fart helt inn til mål. Jeg følte jeg fikk disponert kreftene bra under løpet og var veldig fornøyd med å slå tilbake med en 5. plass etter lørdagens nedtur, påpeker Aaslund.

Neste mål for ungdommen fra Rissa er hovedlandsrenn i Fauske i slutten av februar.

- Der håper jeg å treffe bra med formen slik at jeg også kan hevde meg bra der. Jeg får bare håpe at snøen som kommer nå, holder en stund til slik at vi i Fjellørnen slipper å måtte reise midt i uka for å gå på ski, avslutter Aaslund.