Juryen ga 15 lag straff for det de mente var skøyting på første etappe som gikk i klassisk stil. NRK sendte herrestafetten direkte på tv, og da Anders Tettli Rennemo gikk i mål konkluderte kommentatorene med at han hadde gått fjorårets bronsevinnere opp til en tiendeplass.

Andreas Myran Steen startet stafetten for Leksvik, og vekslet  som nummer 27, nøyaktig minuttet bak Varden Meråker som lå i tet etter første etappe.

På den andre etappen gikk Kristian Tettli Rennemo, og selv om han gikk Leksvik opp til en 23. plass så var avstanden til tet økt til knappe tre minutter da han kunne sende Anders Tettli Rennemo ut på ankeretappen.

På siste etappe foretok Anders en formidabel opphenting av lag ettetr lag, og sørget for at Leksvik kom inn blant topp ti. I mål var han 3.12,4 bak vinner Lyn. LIllehammer og Strindheim tok de to neste plassene i NM-stafetten.

Lørdag sa Anders Tettli Rennemo at om alt klaffet kunne Leksvik kjempe om en medalje, men slik gikk det ikke på tungt føre i Tromsø. Dermed var det en umulig oppgave for ankermannen å ta mål av seg til å forsvare fjorårets NM-bronse. Etappetiden viser at Anders ikke tapte mer enn rundt 12 sekunder til årets NM-vinner Lyn, en sterk prestasjon av leksværingen.

SLIK GIKK DET I FJOR: Bronse til Leksvik!